*Nettavisen* Sport.

Sjokktap for Norge mot lilleputt

Foto: Claus Fisker (Scanpix)

Et reservepreget Norge gikk på et flaut tap i onsdagens treningskamp mot Brasil.

06.01.11 05:16

- Vi skal gjøre alt bedre enn i går uttalte landslagssjef Robert Hedin før kampen. I gårsdagens treningskamp ble Norge overkjørt av Sverige.

Den beskjeden virket det ikke som laget hadde fått med seg i treningskampen mot Brasil. Målvakt- og forsvarsspillet var svakt og mye slurv førte til at Norge tapte 31-32.

- Ingen fare
Norge stilte med et ungt lag fra start, med blant andre 17 år gamle Eivind Tangen i startoppstillingen. Kristian Kjelling og Erlend Mamelund var plassert på tribunen, og i tillegg var Børge Lund, Frank Løke og Kjetil Strand ute med skade.

Laget Norge stilte skulle likevel være godt nok til å slå Brasil. I VM for to år siden slo Norge Brasil med atten mål (!). Trener Robert Hedin syns likevel ikke at det er en selvfølge at Norge skal slå Brasil.

- Det syns jeg ikke. Ingenting er gitt i håndball, vi har sjanser og hvis vi setter de, vinner vi kampen, uttalte treneren.

- De vil være kjempeglad for å se dette.
Hedin valgte å la de unge på laget spille samtidig i store deler av kampen. Det var en stor årsak til tapet, men svensken angrer ikke på valget sitt.

- Det er ingen fare. Det er stor forskjell fra når de unge spiller alene og når de spiller sammen med de erfarne, uttalte til Hedin til TV2. På spørsmål om hva han trodde publikumet i Skedsmohallen hadde å si om Norges innsats i kampen, svarte svensken ironisk.

- De vil være kjempeglade for å ha sett dette.

- Et lag vi bør slå
Stortalentet Eivind Tangen spilte store deler av kampen. Han svarte med å score seks mål, men var skuffet over tapet og syns at Brasil er et lag Norge skal slå.

Norge har som mål å komme til en historisk semifinale i VM i Sverige senere denne måneden. Da må spillet heves betraktelig. Tangen tror ikke tapet mot Brasil vil ha noe å si.

- Jeg er ikke bekymret. Det er lenge til VM, og da vil vi ha fått tilbake mange nøkkelspillere. Vi skal forbedre oss til VM, forklarte Tangen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.