RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokktap for Oilers: - Jeg er bekymret

IKKE FORNØYD: Stavanger Oilers og Petter Thoresen fikk en god start på bortekampen mot Stjernen, men måtte til slutt se seg slått 4-2.
IKKE FORNØYD: Stavanger Oilers og Petter Thoresen fikk en god start på bortekampen mot Stjernen, men måtte til slutt se seg slått 4-2. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Sist oppdatert:
Stavanger-laget fikk kjørt seg mot Stjernen.

STJERNEN - STAVANGER OILERS 4-2:

Serieleder Stavanger Oilers dominerte sjansestatistikken, men gikk likevel på en skikkelig mine da Stjernen vant 4-2 i Fredrikstad lørdag. Resultatet gir Storhamar og Frisk et lite håp om seriegull.

Stavanger har tapt tre av de seks siste kampene, og etter å ha ledet eliteserien suverent virker ikke forspranget like sikkert lenger.

Til Nettavisen vedgår Oilers-trener Petter Thoresen at han er bekymret.

- Igjen spiller vi ikke bra nok på bortebane, og selv om vi vinner skuddstatistikken overlegent, er jo 70 prosent av avslutningene keepermat. Vi har kastet bort poeng på bortebane gjennom hele sesongen, og det er klart at jeg er bekymret når jeg ser at tabellforspranget vårt blir mindre, sier Thoresen til Nettavisen.

Han er spesielt skuffet over innsatsen spillerne viste, men gir også utvisninger en del av skylden for at spesielt midtperioden var av det særdeles svake slaget.

- Gutta er ikke på i dag, og innstillingen deres er altfor dårlig. Når vi i tillegg til det får en del utvisninger, er det klart at vi blir straffet, fortsetter Oilers-treneren.

Storhamar er åtte poeng bak, Frisk Asker ni. Begge lagene er i storform for tiden, og søndag møtes de to til duell i Asker.

På forhånd var det få som trodde at Stjernen, som ligger på 8.-plass, skulle ha en sjanse mot serielederen, men anført av Peter Wenneström og keeper Henrik Haukeland gjorde laget spådommene til skamme.

To mål av Wenneström
Bortelaget tok riktignok oppskriftsmessig ledelsen gjennom Tommy Kristiansen, en spiller som aldri har vært populær i Stjernehallen på grunn av sin fortid hos erkerival Sparta.

Det målet kom et par minutter før slutt i første periode og ble Stavangers eneste ledelse lørdag.

Først utlignet Wenneström tre og et halvt minutt ut i annen periode, og snaut fem minutter senere ga Ben Blood hjemmelaget ledelsen.

I tredje periode ga Lou Dickenson Stjernen en 3-1-ledelse, men åtte minutter før slutt reduserte Josh Soares. Da var alt duket for en elektrisk avslutning, men noen minutter senere avgjorde Wenneström kampen med sin annen scoring.

Sto som en levende vegg
Wenneström hadde i tillegg to målgivende pasninger, men det var Haukeland som ble kåret til hjemmelagets beste.

Keeperen stoppen 51 av 53 skudd, og ettersom Stavanger vant skuddstatistikken hele 53 mot 20, var det ingen tvil om hvem som vant keeperduellen i Stjernehallen.

Petter Thoresen etterlyser nå et raskt svar fra spillergruppa.

- Vi var gode mot Sparta på hjemmebane sist, så det er i hvert fall ikke juleribba som ikke er ute av systemet. Men vi må få orden på innstillingen til gutta, for det de serverte i dag holder rett og slett ikke mål.

I lørdagens andre kamp tok Lørenskog med seg to poeng etter å ha slått Sparta på straffeslag. Etter 2-2 i ordinær tid var Christopher Henriksen den eneste som scoret på straffe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere