Gå til sidens hovedinnhold

Sjokktap for Sparta

Furuset ble for sterke for Sparta i søndagens serierunde.

Sparta har store ambisjoner, men har startet haltende denne sesongen. Sarpsborg-laget står med fire tap etter åtte serieomganger - selv om to av dem har kommet etter forlengning.

Det gjelder også søndagens kamp mot Furuset. Etter å ha hatt full kontroll, slapp Sparta hjemmelaget inn i kampen igjen. Og det utnyttet Oslo-laget, som vant kampen etter straffeslag.

- Utrolig skuffet
- Vi er en utrolig skuffet gjeng nå. Vi trodde ikke at vi skulle tape denne kampen, medgir Sparta-trener Rolf Nilsson overfor Nettavisen.

Sparta scoret det første målet i Furuset Forum. Jonas Holøs var mannen som scoret. Da var det spilt bare 1.22 av kampen.

Drøye tre minutter senere ble bortelagets Jonas Andersen felt alene med keeper, og Sparta fikk straffeslag. Juraj Durco satte pucken iskaldt i mål. Dermed trodde de fleste at det gikk mot en oppskriftsmessig seier for gjestene fra Østfold.

- Den første perioden er en av årets beste for vår del. Derfor er det ekstra bittert at vi ikke får med oss mer enn ett poeng herfra, sier Nilsson.

Felt av slurv
Fem minutter før sluttsignalet lyder i midtperioden, gir Teemu Kuusisto Furuset nytt håp. To minutter senere sørger derimot Jiri Jantovsky for 1-3.

I den tredje perioden reduserer Teemu Kuusisto nok en gang, mens Raymond Nielsen sørger for 3-3 i siste spilleminutt. Forlegningen ender målløst, men Lasse Fredriksen, Christian Thygesen og Aki Tuominen er sikre som banken når kampen skal avgjøres på straffer. Det samme kan ikke sies om Sparta, som brenner alle sine.

- Utvisninger og slurv i de to siste periodene ødelegger alt for oss i dag. Men heldigvis er det lenge igjen av sesongen - vi skal ta nok poeng, vi, sier en optimistisk Sparta-trener.

I en annen kamp banket Storhamar et skadeskutt Stjernen-lag 4-1. Dermed passerte Furuset Fredrikstad-laget på tabellen.

Alt om hockeyens eliteserie finner du her.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut