Sjokktapet mot Everton vil få konsekvenser for United-spillerne

KONSEKVENSER: Ole Gunnar Solskjær reagerer på måten United tapte kampen mot Everton.

KONSEKVENSER: Ole Gunnar Solskjær reagerer på måten United tapte kampen mot Everton. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

På lørdag ble United ydmyket av Everton, og Solskjær varsler endringer allerede mot Manchester City.

Det har vært noen turbulente uker for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Fra å gå ubeseiret på bortebane i Premier League over åtte kamper - ny klubbrekord, har nå United fem strake tap på fremmed gress - den verste rekken klubben har hatt siden 1981.

Det siste tapet var også det verste.

4-0 mot Everton ble som et bunnpunkt å regne, og det var en tydelig preget Solskjær som forklarte pressen etter kampslutt at han stadig forventet å oppnå suksess i klubben, men at flere av dagens United-spillere ikke ville få være med på det eventyret.

- Stoltheten har fått seg en knekk

I samtale med Sky Sports-ekspert, og tidligere lagkamerat Gary Neville, kommer det frem at ydmykelsen på Goodison Park vil få konskvenser allerede mot Manchester City.

- Så klart blir det konsekvenser. Vi kommer ikke til å stille det samme laget mot Manchester City. Det handler om å fremprovosere en reaksjon, et svar. Det handler ikke om fysisk form, men om tankesett.

Og la til:

- Jeg kjenner spillerne, de er veldig gode og talentfulle spillere. Everton løp mer enn oss, de jobbet hardere enn oss. Vi er nødt til å gjøre noe annerledes mot City. Vi kjenner til kvalitetene i det laget, men supporterne våre trenger å vite at vi har gitt absolutt alt, taktisk, mentalt og fysisk.

Onsdag kveld venter en formidabel utfordring for Solskjær og United, når gulljaktende Manchester City kommer på besøk til Old Trafford.

Der får United muligheten til å påvirke kampen i toppen av Premier League: City trenger samtlige tre poeng for å gå foran Liverpool på tabellen, og Liverpool er i en sjelden posisjon hvor de er avhengige av en god prestasjon fra United for å beholde topplassen.

Dette er en oppskrift som passer United-sjefen godt, skal vi tro hovedpersonen selv.

- For meg så er dette den beste kampen vi kunne hatt nå. Det er ingen steder å gjemme seg. Hele verden følger med. Hele Manchester følger med. Liverpool følger med!

- Stoltheten til spillerne mine, såvel som min egen og klubbens, har fått seg en knekk. Dette er en utmerket mulighet til å rette på det. Vi vet at det er en lang vei å gå før vi er der vi ønsker å være, men dette kan være et skritt i riktig retning. Vi kan vise at vi lever opp til standarden vi ønsker å ha, sa nordmannen.

Underveis i samtalen med Neville kommer det også frem at Solskjær ser mot Liverpool og Manchester City når det gjelder å bygge gode lag, noe som blir hovedprioriteten til Solskjær etter sesongslutt.

YDMYKELSEN: David De Gea slår oppgitt ut med armene under Uniteds 4-0-tap mot Everton i helgen. Foto: Darren Staples (Pa Photos)

- Forventer ikke spillerbråk

Da de to Manchester-lagene barket sammen på Old Trafford forrige sesong, ble det en kamp for historiebøkene.

Ikke nødvendigvis for det som skjedde på banen, men det som fant sted i spillertunnelen etter kampslutt. City vant oppgjøret 2-1, og på vei i garderobene gikk det galt.

Josè Mourinho skal ha terget på seg Manchester Citys Ederson, som igjen skal ha sprutet vann på portugiseren. Til slutt skal 20 spillere og trenere vært involvert i basketaket, som endte med at politiet måtte stå vakt utenfor de to garderobene.

Til tross for dette, melder Daily Mail at politiet i Manchester har vurdert det slik at det ikke blir stasjonert politimenn i spillertunnelen på Old Trafford onsdag kveld. Det blir derimot satt opp gjerder i borteseksjonen, noe som er første gang i et Manchester-derby.

Manchester-derbyet har avspark onsdag kveld klokken 21.00. Vi følger selvfølgelig hvert spark på ballen i vårt livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.