I sju år på rad ledet Johan Bruyneel Lance Armstrong til seier i Tour de France.

Så å si uten uhell.

Deretter har han ledet Alberto Contador til to seiere i Tour de France, også det uten de helt store problemene.

I 2011 kom han til start med fire kapteiner på sitt RadioShack-lag. På etappe etter etappe har de blitt utsatt for ymse uhell.

Førstemann ut var Levi Leipheimer, som tapte tid på grunn av en velt. Det samme skjedde også noen dager senere.

Så veltet Janez Brajkovic ut av rittet med en mindre pen hodeskade. Deretter var det Chris Horners tur. Veteranen brakk blant annet nesen.

Men fremdeles hadde laget Andreas Klöden i en utmerket posisjon. Det var dog bare til den skjebnesvangre 9. etappen. Klöden veltet på samme sted som Vinokourov og Jurgen Van Den Broeck, men kom til mål med et marginalt tidstap.

På torsdagens etappe veltet han igjen. Da var det slutt også for Klöden. Tyskeren tapte åtte minutter til de beste opp Luz-Ardiden.

Leipheimer igjen den beste
Etter den første etappen er det lagets første ulykkesfugl som igjen er i førersetet.

- Leopard tok virkelig kontroll på Tourmalet, og jeg hadde det vondt på stigningen. Det var hardt. Jeg følte meg litt bedre i bunnen av den siste stigningen, men jeg tror Jens (Voigt) tok en lang føring de siste fire kilometerne (inn mot bakken, vår anm.). Jeg begynte å gå tom for energi, og kunne ikke følge da det var igjen åtte eller ti mann, kunne Levi Leiheimer fortelle cyclingnews.com etter målgang.

Leipheimer kunne videre fortelle at han vanligvis ikke sykler veldig bra på den første fjelletappen i en treukersritt, og at han regner med å bli bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil vinne en etappe, men ikke i brudd
Leipheimer avanserte til en 17. plass i sammendraget, 7.51 bak ledende Thomas Voeckler. Sjansene for en virkelig fremskutt sammenlagtplassering er dermed ikke veldig store.

- Jeg er på et vanskelig punkt. Jeg tror ikke det er noe god idé å gå i tidlige brudd, så det beste er å prøve å henge med det beste. Da kan jeg vente på en mulighet til å angripe når de ser på hverandre. De kommer ikke til å tenke to ganger med å gi meg 20 eller 30 sekunder, dersom jeg kommer løs i Alpene.

- Tidlige brudd er ikke min spesialitet, så jeg vil fortsette å gjøre mitt beste. Da kan jeg enten komme topp ti i sammendraget, eller få en mulighet i en liten gruppe mot målgang, siden favorittene ikke vil se på meg, avslutterhan

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (15. juli) :

Hvem vant klatretrøyen i fjorårets Tour de France?

1) David Moncoutie 2) Franco Pellizotti 3) Anthony Charteau

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.no sykkelbukse, inkl. ben.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.