RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Sju byer vil ha VM

Sist oppdatert:
Sju norske byer har ytret ønske om å få arrangere sykkel-VM i 2016.

I forbindelse med UCI-president Pat McQuaids besøk i Oslo, ble det klart at Norge hadde intensjoner om å søke sykkel-VM.

Mesterskapet i 2014 skal gå i Spania, mens det året etter skal gå utenfor Europa. Derfor er 2016 første mulighet for Norge.

Norges Cykleforbund (NCF) melder i en pressemelding at det er sju byer som har lansert seg selv om kandidater.

Disse er Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord, Drammen og Lillestrøm/Skedsmo.

Alle kandidatbyene har, eller får, god erfaring av å arrangere sykkelløp på relativt høyt nivå. Trondheim arrangerte NM i 2010, mens Bergen gjorde det samme i 2008.

Stavanger har et godt sykkelmiljø. NM ble arrangert i området (Sandnes) i 2009, mens de årlig arrangerer UCI-rittet Rogaland Grand Prix. Sandefjord har med stor suksess arrangert showrittet Sandefjord Grand Prix i etterkant av Tour de France.

Kristiandsand har nylig lansert sitt Sørlandsparken Grand Prix, der blant annet Andy Schleck skal delta i 2011.

Drammen hadde start på en etappe i 2010-utgaven av Ringerike Grand Prix, mens de i 2011 vil ha målgang i Tour of Norway. Byen er særdeles interessert i å få sykkelritt til byen, da de ser på det som en glimrende måte å profilere seg selv.

Lillestrøm/Skedsmo er kåret til den norske byen der det er best tilrettelagt for syklister. I 2011 vil de være vertskap for den siste etappen av Tour of Norway.

- For å gjennomføre en ryddig og objektiv prosess med å finne den beste arrangør byen har NCF inngått en samarbeidsavtale med Det Norske Veritas, og etablert en egen styringsgruppe, heter det i pressemeldingen.

- Styringsgruppen ble oppnevnt i styremøte 7. april, og består av: Harald Tiedemann Hansen, Gaute Kindervåg, Bjørn-Erik Saga, Per Inge Simonsen og Heikki Dahle.

PS: Norge arrangerte sykkel-VM i 1993. Lance Armstrong ble da verdensmester i Oslos gater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere