*Nettavisen* Sport.

Sju byer vil ha VM

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Sju norske byer har ytret ønske om å få arrangere sykkel-VM i 2016.

08.04.11 12:36

I forbindelse med UCI-president Pat McQuaids besøk i Oslo, ble det klart at Norge hadde intensjoner om å søke sykkel-VM.

Mesterskapet i 2014 skal gå i Spania, mens det året etter skal gå utenfor Europa. Derfor er 2016 første mulighet for Norge.

Norges Cykleforbund (NCF) melder i en pressemelding at det er sju byer som har lansert seg selv om kandidater.

Disse er Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord, Drammen og Lillestrøm/Skedsmo.

Alle kandidatbyene har, eller får, god erfaring av å arrangere sykkelløp på relativt høyt nivå. Trondheim arrangerte NM i 2010, mens Bergen gjorde det samme i 2008.

Stavanger har et godt sykkelmiljø. NM ble arrangert i området (Sandnes) i 2009, mens de årlig arrangerer UCI-rittet Rogaland Grand Prix. Sandefjord har med stor suksess arrangert showrittet Sandefjord Grand Prix i etterkant av Tour de France.

Kristiandsand har nylig lansert sitt Sørlandsparken Grand Prix, der blant annet Andy Schleck skal delta i 2011.

Drammen hadde start på en etappe i 2010-utgaven av Ringerike Grand Prix, mens de i 2011 vil ha målgang i Tour of Norway. Byen er særdeles interessert i å få sykkelritt til byen, da de ser på det som en glimrende måte å profilere seg selv.

Lillestrøm/Skedsmo er kåret til den norske byen der det er best tilrettelagt for syklister. I 2011 vil de være vertskap for den siste etappen av Tour of Norway.

- For å gjennomføre en ryddig og objektiv prosess med å finne den beste arrangør byen har NCF inngått en samarbeidsavtale med Det Norske Veritas, og etablert en egen styringsgruppe, heter det i pressemeldingen.

- Styringsgruppen ble oppnevnt i styremøte 7. april, og består av: Harald Tiedemann Hansen, Gaute Kindervåg, Bjørn-Erik Saga, Per Inge Simonsen og Heikki Dahle.

PS: Norge arrangerte sykkel-VM i 1993. Lance Armstrong ble da verdensmester i Oslos gater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag