RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTESTENGT: Sju kenyanske friidrettsutøvere utestengt for doping.
UTESTENGT: Sju kenyanske friidrettsutøvere utestengt for doping. Foto: Patrick Smith (Afp)

Sju kenyanske friidrettsutøvere utestengt for doping

Sist oppdatert:

De to kvinnelige sprinterne fra Kenya som ble sendt hjem fra friidretts-VM i Beijing i august er utestengt for doping sammen med fem andre utøvere.

Det er Det kenyanske friidrettsforbundet som offentliggjør dette. Utøverne det gjelder er alle utestengt fra to til fire år. De to sprinterne, Francisca Koki and Joyce Zakari, som ble satt på sidelinjen av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) allerede under VM, er blant dem som har fått hardest straff. Begge er ute for fire år.

De ble begge dømt for å ha brukt det forbudte stoffet Furosemide.

Etter at de to ble avslørt i Beijing, gikk den kenyanske visepresidenten William Ruto ut og foreslo at dopingmisbruk skulle kriminaliseres i landet.

Det er ikke til å komme fra at mange frykter at doping er utbredt i kenyansk idrett, der mange av de mest kjente løperne er blant de største idrettsheltene i landet.

Ved siden av de to sprinterne fra VM i Beijing, ble også Emily Chibet, to ganger verdensmester i terrengløp, utestengt for fire år.

Etter at søkelyset er satt på kenyansk idrett når det gjelder doping, har landet vedtatt å etablere et eget antidopingbyrå. Håpet er at det skal letne presset som ligger på kenyansk idrett i spørsmålet rundt omfattende doping i det afrikanske landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere