RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju mål i nedrykksdrama

Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Tromsø kjempet med nebb og klør og fikk betalt.

TROMSØ - VIKING 4-3:

Det går mot en thrilleravslutning både i topp og bunn av årets tippeliga.

Ett av lagene som ligger mest utsatt til er Tromsø, som før møtet med medaljejagende Viking lå under streken etter tre strake tap.

I førsteomgang så det ut til at Gutan hadde forstått alvoret, og laget gikk til pause med 2-0-ledelse.

Viking snudde kampen til 2-3 i den andreomgangen, men to Tromsø-scoringer sørget til slutt for en livsviktig 4-3-seier på Alfheim.

- Det er en helt fantastisk følelse. Det skal ikke bli så spennende etter den førsteomgangen, men vi må bygge videre på den prestasjonen vi gjør i stort sett hele kampen, sier Thomas Kind Bendiksen til C More.

God Tromsø-start
Vertene åpnet kampen svært lovende og før 20 minutter var spilt på Alfheim, hadde Rune Almenning Jarstein allerede hentet to baller ut av nettet.

Først var det Magnus Andersen som, etter en svak klarering fra Vikings Trond Erik Bertelsen, sendte et nervøst hjemmepublikum til himmels og Tromsø i ledelsen.

Minutter senere gikk den tidligere Alta-spilleren fra å være eksikutør til servitør da han kom fri på venstrekanten.

Han fant Morten Moldskred, som var iskald foran mål, ventet ut både Jarstein og Viking-forsvaret før han satte ballen i åpent mål.

Snudde kampen
I den andre omgangen skulle imidlertid Viking ta over styringen.

Jon Dadi Bödvarsson kom seg fri på høyrekanten og fikk slått ballen inn til Trond Olsen, som fikk en enkel jobb med å redusere for rogalendingene.

Minutter senere gikk marginene igjen imot nedrykkstruede Tromsø da et frispark fra Makhtar Thione ble headet i beina på King Osei Gyan. Ghaneseren fikk pirket inn utligningen.

Tromsø forstod selvsagt alvoret og startet jakten på et nytt ledermål, men i stedet ble laget igjen straffet etter en dødball. Veton Berisha vant en duell i feltet og fikk headet ballen over streken. En Tromsø-forsvarer gjorde et febrilsk forsøk på å få ballen unna, men klarte bare å dunke den opp i nettaket.

Heldigvis for Tromsø har laget en spiss ved navn Zdenek Ondrasek. Fjorårets toppscorer i Tippeligaen fikk ballen fra Thomas Drage, vendte opp og plasserte den i det lengste hjørnet til 3-3.

Minutter før slutt var det eksplosjonsfare på Alfheim da Jaroslaw Fojut sendte hele Tromsø i ekstase med sitt vinnermål. Magnus Andersen var igjen på farten og fikk slått inn til polakken, som bredsidet ballen i mål.

Dermed hopper Tromsø opp på kvalikplass og ligger nå ett poeng foran Sarpsborg 08. Bunnlaget Hønefoss kan med seier mot Molde komme à poeng med Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere