Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju utrolige touchdowns

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Se video av sju magiske øyeblikk i amerikansk fotball.

Amerikansk fotball blir stadig mer populært i Norge, ikke minst takket være den enorme oppmerksomheten som gis til finalekampen - Super Bowl - i National Football League (NFL) hvert år.

NFL består av 32 lag, fordelt på avdelingene American Football Conference (AFC) og National Football Conference (NFC), og hver avdeling har fire divisjoner med fire lag hver.

Grunnserien, som pågår nå, består av kun 16 kamper per lag og spilles over 17 uker. Den starter torsdag kveld i den første hele uka i september og slutter i månedsskiftet desember/januar. Etter grunnserien går seks lag fra hver avdeling (minst ett fra hver divisjon) videre til sluttspillet, som kulminerer med finalekampen Super Bowl.

Forrige sesong var tilskuersnittet i NFL 66.960 per kamp.

Du kan lese mer om NFL både på Wikipedia og på NFL.com.

Så over til moroa - videoklippene av sju fantastiske touchdowns. Alle er ikke hentet fra NFL. Og dette er ikke nødvendigvis de sju mest utrolige i sportens historie. Dette er helt enkelt bare sju magiske øyeblikk.

Først ut: James Harrisons touchdown for Pittsburgh Steelers i Super Bowl XLIII, altså i 2009. Dette er den lengste touchdownen i Super Bowls historie.

HTML EMBED

Nestemann: Brett Favre med matchvinnende pasning til Greg Lewis for Minnesota Vikings på stillingen 20-24. Denne sikret dem seieren over San Fransisco 49ers i september 2009.

HTML EMBED

Den neste videoen er hentet fra collegefotball. 23. november 1984 fant Doug Flutie fram til Gerard Phelan med en helt utrolig pasning som ga Boston College seieren 47-45 mot Miami.

HTML EMBED

Også den neste er hentet fra college og 80-tallet, nærmere bestemt fra kampen mellom California Golden Bears og Stanford Cardinal 20. november 1982. Stanford ledet 20-19 med fire sekunder igjen. Bears spilte seg fram til touchdown med fem sideveispasninger. Dette har i ettertiden bare blitt kalt «The Play».

HTML EMBED

I Norge er Michael Vick mest kjent for hundemisbruk, men i USA er det fortsatt som quarterback han nyter stjernestatus. Her kaster han 88 yards til DeSean Jackson for touchdown for Philadelphia Eagles mot Washington.

HTML EMBED

Et navn som dukket opp mange ganger under researcharbeidet med denne artikkelen, er Devin Hester. Vi har valgt ett klipp med en av NFL-historiens beste kick og punt returner.

Jay Feely forsøker seg på en field goal for New York Giants fra 52 yards. Stillingen er 24-20 i favør Giants. Feely klarer ikke å sparke ballen helt fram. I stedet blir den fanget opp av Devin Hester, som står helt stille i et halvt sekund, før han eksploderer og løper over hele banen og gir Chicago Bears ledelsen 26-24. Dette skjedde i 2006, under Devin Hesters første sesong i NFL.

Hester har i dag mange NFL-rekorder og ble i 2008 den første spilleren i historien som fikk 100 av 100 på fart i EA Sports-spillet «Madden NFL».

HTML EMBED

Det siste klippet kan minne litt om det forrige. Her snapper Ed Reed en pasning i egen endzone og løper 108 yards for touchdown i motsatt ende. Dette var ny NFL-rekord. Philadelphia mot Baltimore.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!