Gå til sidens hovedinnhold

Skadd Fjørtoft forlot landslaget

Landslaget i fotball kom mandag til Singapore uten Karl Oskar Fjørtoft, som har reist til Los Angeles for å slutte seg til klubblaget Hammarby.

Etter en kort natt og beskjeden feiring av seieren i den kinesiske nyttårsturneringen i Hongkong, reiste de 21 andre spillerne grytidlig mandag videre til Singapore der det er landskamp onsdag.

34 minutters debut
Fjørtoft er småskadd, og var ikke på dommerkortet i finalen mot Honduras. Han fikk dermed bare med seg landslagsdebuten i form av et 34 minutter langt innhopp mot Sverige under Asia-turen.

- Han har en liten slitasjeskade i leggen, og vi valgte å spare ham. Han kom hit med en liten overbelastning, og det ble verre under oppholdet, sier fysioterapeut Roar Robinson til NTB.

- Han hadde et problem i hælen som han fikk helt i begynnelsen av innendørssesongen, og derfor trente han ikke ordentlig fotball på 14 dager. Han hadde litt dårlig grunnlag, og kanskje brukte han også muskulaturen annerledes enn vanlig. Det utviklet seg i alle fall til en muskulær overbelastning.

Johnsen usikker
Fjørtoft reiste til USA allerede søndag kveld. Ellers har spillerne kommet stort sett greit gjennom de to kampene i Hongkong, selv om Frode Johnsen er litt usikker etter at han fikk en smell i foten søndag.

- Han tråkket på en kar, og noe i ankelen ble trykket sammen. Det er nok ikke så ille, men vi må se det litt an, sier Robinson.

Det ligger an til at de som spilte lite i Hongkong får slippe til i Singapore, der det er atskillig varmere. Mens subtropiske Hongkong hadde sin kaldeste nyttårshelg på 54 år, med temperaturer under 10 grader, ligger Singapore nesten på ekvator. Der er det 27 grader og høy luftfuktighet, ikke akkurat ideelle forhold for en løpskrevende spillestil.

Slitne
- Det er nok noen som er slitne nå. Det var nesten samme lag i de to kampene i Hongkong, og det har vært ganske høy intensitet på trening også. Det er en type trening spillerne ikke er vant til i januar, hvor det handler mest om mengde og styrke. Tidsforskjellen har dessuten gjort det ekstra slitsomt, sier Robinson.

Derfor er det nok lurt at Hareide velger å slippe til de friskeste beina i troppen onsdag.

(NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer