*Nettavisen* Sport.

Skade åpner for superreserven

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Jan Derek Sørensen frykter en langtidsskade. Dermed kan det være slutt på Keijo Huuskos rolle som superreserve.

13.06.05 12:40

LYN - VÅLERENGA 1-1 (0-0): - Jeg har hatt en del strekker. Dette kjennes ikke ut som en strekk. Jeg tror det er en avrivning bak i venstre lår, sa Jan Derek Sørensen til TV 2 Nettavisen etter at Keijo Huusko reddet et poeng for Lyn i en spillemessig trist nabofeide på Ullevaal.

MR-undersøkelse
Sørensen falt like utenfor Vålerenga 16-meter og måtte gå av banen etter 41 minutter. Taklingen så ikke stygg ut, men Lyn fikk frispark og Sørensen måtte forlate banen etter 41 minutter. Med tydelige smerter.

- Det er vondt fortsatt. Vi får vente å se hva MR-undersøkelsen viser, fortsetter Sørensen.

Inn kom Keijo Huusko. Finnen med en fortid som storscorer i hjemlandet og en nåtid som innbytter i norsk eliteserie. Lyns angrep har nemlig vært synonymt med Jo Tessem og Jan Derek Sørensen, som har forsvart plassene sine gang på gang. Nå kan det være slutt på det, i hvert fall for en periode. Men Jo Tessem er ikke spesielt bekymret over at han kan få en annen spissmakker i de neste kampene.

- Keijo er en utrolig god spiller som har en tendens til å dukke opp i boksen til rett tid. Han har vært uheldig med at Derek og jeg har spilt bra, sier Tessem, som for øvrig ikke har undertegnet en ny kontrakt med Lyn foreløpig.

Grindheim-kanon
Det må han gjøre innen 1. juli for å få spille resten av sesongen i Lyn. Alt tyder på at han gjør det.

Noe Lyn er avhengige av. Tessem var blant Lyns beste spillere i en kamp der lagene styrte hver sin omgang. Lyn hadde flest sjanser i 1. omgang, mens Vålerenga var klart best etter hvilen. At lagene er styrt av to trenere med fokus på defensiv organisering etter Drillo-skolen, er det liten tvil om. Vålerenga tok ledelsen 1-0 etter et vakkert skudd av formspilleren Christian Grindheim i det 71. minutt. Alt tydet på tre poeng til "bortelaget" . Men et minutt på overtid viste Keijo Huusko et eksempel på den kvaliteten som kjennetegner hans spisskompetanse:

Han var på rett plass til rett tid, og satte foten på en markkryper fra Leif Gunnar Smerud. 1-1.

- Litt flaks! innrømte han fra massasjebenken i Lyn-garderoben.

Moro
- Jeg tror Leif siktet på mål. Men uansett veldig moro å score. Særlig mot Vålerenga! sier Huusko til TV 2 Nettavisen.

Måltjuven scoret med det sitt andre mål i eliteserien. Også den første gangen han scoret, påvirket scoringen hvordan poengene ble delt ut. Da ble han matchvinner mot Rosenborg. Matchvinner ble Huusko også i cupkampen mot Eidsvold. Han høster lovord fra flere av lagkameratene som gleder seg til å se mer til sin finske lagkamerat.

- Han er sterk. Det er viktig å ha en slik spiller, sier Øyvind Leonhardsen.

- Keijo er en typisk tanksenter. Han dukker opp i rett tidspunkt, sier Steven Lustu, Lyns beste spiller mot Vålerenga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.