COLUMBUS - CHICAGO 1-4:

Andreas Martinsen var tilbake på isen etter en ryggskade da Chicago Blackhawk fikk med seg en sterk borteseier over Columbus Blue Jackets i NHL.

Martinsen spilte en mindre rolle i oppgjøret, men fikk knapt seks minutter med spilletid. Chicago vant oppgjøret i Ohio med 4-1 natt til søndag norsk tid.

Nordmannen måtte sone kampens første utvisning i to minutter for en tripping da det var spilt rundt fem minutter av første periode. Blue Jackets benyttet likevel ikke overtallet til å utligne Alex DeBrincats tidlige ledermål. DeBrincat skaffet seg med det målpoeng i den sjuende kampen på rappen.

Columbus-back Zach Werenski utlignet til 1-1 seinere i åpeningsperioden i spill fire mot fire. I motsetning til den første, ble midtperioden målløs for begge lag.

Anført av Blackhawks' viktigste mann for aftenen, keeper Corey Crawford, fikk bortelaget overtaket i tredje periode.

Crawford reddet 37 skudd fra et Blue Jackets-lag som etter hvert virket mer og mer frustrert over forspilte sjanser. Burvokter Crawford har slitt med skade i lengre tid og fikk med nattens kamp sin første seier på ti måneder.

Svenske Marcus Kruger satte pucken i mål til 2-1 for Chicago. Med mindre enn fem minutter igjen sørget Patrick Kane for Blackhawks' tredje mål etter vakkert samspill med Brent Seabrook.

Stjernespiller Kane var også mannen som ordnet 4-1 i nest siste spilleminutt. Da hadde Columbus plukket målvakt Sergej Bobrovskij av isen. Kane noterte seg i tillegg for en assist på Krugers scoring.

Martinsen spilte sesongens to første kamper, men har etter det ikke spilt kamper før nå. Han fikk fem minutter og 53 sekunder spilletid lørdag.

(©NTB)