*Nettavisen* Sport.

Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier

 

ENDELIG KLAFF: Mats Zuccarello ble meldt klar til kamp av Minnesota Wilds presseavdeling tidligere på dagen, og leverte fra sine første bytt etter skadeoppholdet. Her feires 1-0-målet til Eric Staal (i midten). Foto: Stacy Bengs (AP / NTB scanpix)

Nordmannen var på isen ved alle scoringene til Minnesota.

23.10.19 15:14

MINNESOTA WILD - EDMONTON OILERS 3-0:

Mats Zuccarello var tilbake Minnesota Wild-drakt etter fire kampers skadefravær og leverte assist i 3-0-seieren mot Edmonton Oilers i comebacket.

Wild hadde fått en dårlig start på sesongen med kun to seirer på åtte kamper, mens gjestene Oilers hadde vunnet sju av sine ni kamper. I tirsdagens oppgjør var det imidlertid det laget som hadde gjort det dårligst, som presterte best.

- Dette var den beste kampen jeg har spilt her, sa Zuccarello til Aftenposten etter sitt første målpoeng for sesongen.

32-åringen fra Hasle var dessuten på isen ved samtlige av Wilds tre scoringer, alle i den første perioden.

Zuccarello som har vært ute med skade i en periode, hadde assist til i det første målet i første periode. I 11. minutt slo nordmannen pucken bak mål til Jordan Greenway som fant en bedre plassert Eric Staal foran mål og satte 1-0 til Wild.

Knapt to minutter senere slo Staal til igjen og sørget for 2-0. Mot slutten av perioden - som også var den eneste hvor det ble scoret - fikk Wild for nok en nettkjenning. Brad Hunt slo til fra blålinjen i et overtall med en suser som smøg seg i mål til 3-0.

Til tross for et massivt trykk mot Edmonton-målet også i resten av kampen ble det ikke flere scoringer.

Det har vært usikkerhet rundt Zuccarello ettersom han lørdag ble plassert på Wilds såkalte «injured reserve»-liste som gjorde ham utilgjengelig for spill. Men tirsdag ettermiddag kom beskjeden fra klubbens pressekonto på Twitter om at Zuccarello har byttet plass med Joel Eriksson Ek og dermed kunne gå inn i troppen til Edmonton-kampen.

Nordmannen som har gått glipp av de fire siste kampene for Wild, fikk nesten 16 minutter på isen tirsdag.

Zuccarello signerte for Minnesota-laget i sommer etter et kort opphold i Dallas Stars og mange år i New York Rangers.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.