*Nettavisen* Sport.

Skademareritt for OL-jentene

Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix

OL-gulljentenes retur i manesjen kostet mer enn den smakte.

05.10.12 21:42

Playmaker Kristine Lunde-Borgersen (32) er trolig ute av Golden League-turneringen med et stygt overtråkk mot Russland fredag.

Dermed startet oppkjøringen til ny gulljakt i håndball-EM i desember med et stort minus i margen. OL-, VM- og EM-vinner Lunde-Borgersen vred seg i smerter etter at hun tråkket over snaut 24 minutter ut i kampen, som endte uavgjort 25-25.

Veteranen forsøkte å rette opp sin egen offensive feil da det gikk galt. Den ene foten sviktet under Våg-spilleren, som ble liggende på banen i flere minutter for behandling.

Omsider ble hun hjulpet ut i garderoben for undersøkelser av lege og fysioterapeut etter at ankelskaden var iset ned.

Ubeleilig
Tapet av Lunde-Borgersen kommer høyst ubeleilig ettersom de norske håndballjentene startet firenasjonersturneringen i Danmark med kun fem OL-vinnere i troppen.

– Hun fikk et kraftig overtråkk, hadde veldig vondt og fikk smertestillende medikamenter. Overtråkk gjør ofte svært vondt med en gang, og det så dramatisk ut, men vi må se an utviklingen i morgen for å vurdere hvor alvorlig skaden er. Den trenger ikke å være veldig alvorlig, men det er for tidlig å si noe om, sa landslagslege Anne Froholdt til TV 2.

Våg-spilleren ble senere på kvelden fraktet til sykehus for røntgenundersøkelse. I verste fall har Lunde-Borgersen skadet leddbånd og sener i ankelen. Da vil i så fall EM-turneringen i desember også ryke.

I kampens siste sekund gikk også landslagsdebutant Kamilla Sundmoen i bakken. Heldigvis pådro ikke hun seg noen alvorlig skade.

Elendig start
Håndballjentenes første oppkjøringskamp før EM i Serbia 4.- 16. desember startet elendig med russisk tomålsledelse.

Det varte og rakk i hele seks minutter og 40 sekunder før nettopp Kristine Lunde-Borgersen scoret lagets annet mål for kvelden.

32-åringen var drivende kraft i Norges snuoperasjon i løpet av omgangen sammen med veteranvenninnene Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Heidi Løke.

Etter 10 minutter var det 5-5 og likt. Enda ti minutter senere startet Norge sluttspurten for omgangen og gikk til pause med 14-11-ledelse.

I annen omgang kom Russland sterkt tilbake da Norge hvilte sine OL-vinnere i større grad. Likevel tok ferskingene i troppen, anført av Linn Gossé og Kamilla Sundmoen, ansvar nok til å lage spenning til siste slutt.

Etter en norsk feil (Breivang), en russisk feil, en norsk time out og enda en norsk feil i siste spilleminutt, reddet Katrine Lunde Haraldsen russernes seiersforsøk i siste sekund.

Lørdag fortsetter turneringen med Danmark på motsatt banehalvdel. (©NTB)

Les også disse sakene i Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.