*Nettavisen* Sport.

Skademareritt for Viking

Brede Hangeland, Bjarte Lunde Aarsheim og Erik Fuglestad er allerede lenge ute med skader. Nå risikerer også Vikings nye spiss Peter Kovacs et opphold på sidelinjen.

03.08.04 07:53

- Uff, vi har det svært tungt om dagen, sukker Vikings fysioterapuet Thor Arne Aasen til TV 2 Nettavisen.

Bjarte Lunde Aarsheim kan tidligst være tilbake på banen om tre uker. Brede Hangeland er tilbake i lett trening, men ifølge Aasen er det fremdeles uklart når stopperen kan være tilbake for Viking. Hangeland skadet seg i ribbeina i en duell på trening for to uker siden.

- Brede driver alternativ trening, og trener bra. Men det er fremdeles usikkert å spå når han kan være tilbake. Når Brede er føler seg klar, kan han få sjansen igjen, forteller Aasen.

Fuglestad langvarig skadet
Mandag våknet Viking opp til et nytt skadesjokk. Midtbanespilleren Erik Fuglestad pådro seg en leddbånd-skade i helgens oppgjør mot Rosenborg.

- Det er leddbåndet på innsiden av kneet som har fått seg en kraftig trøkk. I verste fall kan han ikke være tilbake før om 12 uker. Men han skal undersøkes torsdag, og først da for vi fastslått på bakgrunn av bildene hvor alvorlig skaden er, sier Thor Arne Aasen.

Også Kovacs skadet
Også Peter Kovacs, som Viking nylig hentet fra Tromsø for 3,5 millioner kroner, skadet seg i kampen mot Rosenborg.

- Peter fikk en overtrekk i kneet. Han kan ikke trene sammen med resten av laget de kommende dagene, og må trene alternativt, sier Aasen.

- Men skaden er heldigvis ikke så alvorlig som Erik Fuglestads, legger han til.

- Rekker Kovacs Vikings neste seriekamp mot Molde 9. august?

- Det er dessverre helt usikkert akkurat nå. Vi får se skaden hans an dag for dag, svarer Aasen.

Dyster skadesituasjon
Vikings fysioterapeut innrømmer at klubbens skadesituasjon er dyster.

- Skadene er et stort slag for oss. Men vi vil jobbe fremover så godt det lar seg gjøre å hindre lignende skader. Men når spillerne er i aksjon i så mange tette oppgjør, blir de slitne og skadene oppstår mye lettere, konstaterer en skuffet Thor Arne Aasen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag