*Nettavisen* Sport.

Skademarerittet er endelig over

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Matti Breschel kan endelig fokusere på å finne storformen for sitt nye lag.

12.05.11 17:09

Matti Breschel, dansken som var nærmest Thor Hushovd under VM i Geelong, har vært gjennom et skademareritt etter hans overgang fra Bjarne Riis' Saxo Bank-lag til det nederlandske laget Rabobank. Rytteren har etter at han brøt Volta ao Algarve i Portugal ikke kjørt sykkelritt.

26-åringens store mål denne sesongen var brosteinsklassikerne Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix. Begge gikk i vasken for Breschel på grunn av kneskaden som har dratt ut i det lengste. Han opererte i fjor høst, men måtte på grunn av smerter i kneet bryte Volta ao Algarve og gjennomføre en ny operasjon.

Han har nå vært i trenging i to og en halv uke og håper å debutere i Belgia rundt, og håper å kunne være i slag under Tour de France.

- Jeg har nettopp kommet hjem fra en treningsleir med laget som gikk veldig fint, forteller han til sporten.tv2.dk.

Ettersom han har gått lenge uten trening mangler han store deler av treningsgrunnlaget som hans lagkamerater og konkurrenter har.

- Jeg har vært ute lenge, og formen vil komme i det stille. Det blir fint å komme tilbake. Jeg har vært ute uvanlig lenge, så jeg er glad, fortsetter Breschel.

Om Tour de France blir aktuelt for dansken er ennå litt uklart. Han har en rittplan som forteller at han vil delta i Belgia rundt, Sveits rundt og det danske mesterskapet før sommerens store sykkeleventyr. Men er det nok?

- Nå må vi se om jeg blir klar til Tour de France. Jeg er fortsatt inne i bildet, men det er selvfølgelig stor konkurranse om plassene, konkluderer mannen som har vært blant de syv beste i verdensmesterskapet i sykling de tre siste årene.

Et av sesongens høydepunkter for Breschel er fortsatt langt unna. Han blir utvilsomt Danmarks lagkaptein i VM København. Breschel mangler bare gullet i sin medaljesamling. Han tok sølv i Geeling i 2010 og bronse i Varese i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.