Gå til sidens hovedinnhold

Skademarerittet fortsetter. Solbakken avslører nytt forfall: - Ekstremt

Det har vært et skademareritt for Ståle Solbakken og den norske troppen før møtet med Tyrkia. Nå kan landslagssjefen melde om nok et forfall.

ÅRÅSEN/AKERSGATA (Nettavisen): Mandag ettermiddag møtte landslagssjef Solbakken til pressekonferanse på Åråsen, hvor landslaget samles til den første treningsøkten før fredagens oppgjør mot Tyrkia.

Solbakken innledet seansen med å avsløre at enda en spiller måtte trekke seg fra samlingen.

Keeper Per Kristian Bråtveit må nemlig forlate troppen på grunn av skade og blir nå erstattet av Godset-målvakt Viljar Myhra.

- Bråtveit har måttet kaste inn håndkle i dag. Viljar Myhra fra Godset har akkurat ankommet hotellet. Han møtte jeg i døra nå, så hvis han ikke trådde over på vei til rommet så er han klar, sier Solbakken.

Solbakken kunne avsløre allerede mandag at Myhra er tiltenkt rollen som reservekeeper og at det blir Ørjan Nyland som starter det kommende oppgjøret i Istanbul.

Klar beskjed til pressen

Fra før av er det klart at Norge må klare seg uten Erling Braut Haaland, Rune Jarstein, André Hansen, Joshua King, Omar Elabdellaoui, Kristoffer Ajer, Jonas Svensson, Sander Berge, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Alexander Sørloth i de kommende skjebnekampene mot Tyrkia og Montenegro.

Allerede forrige uke meldte Dortmund-trener Marco Rose at Haaland ikke ville være tilgjengelig, men NFF hadde likevel et håp om at stjernespissen kunne bli klar. Det håpet er imidlertid knust.

- Ola Sand (landslagslegen) har hatt en siste diskusjon med deres ortopedekspert. Han har sett på låret etter at vi har fått tilsendt bilder av ham i dag. Det går stille og rolig fremover med Erling. Det er ikke noe farlig, men han er ikke i nærheten av å bli klar. Det går ikke fort nok, sier landslagssjefen.

En noe frustrert Solbakken gjorde det etter hvert også klart på pressekonferansen at han ikke ønsket å snakke noe mer om skadesituasjonen.

- Jeg gidder ikke svare på spørsmål som inneholder de skadde spillerne. Det har ikke noe for seg. De kommer ikke, de blir ikke aktuelle og de er ikke viktige i de to kommende landskampene. Så får vi håpe at mange av dem er disponible for tropputtak i november, men å stå her nå og diskutere hva som kunne ha skjedd er helt uinteressant. De spillerne Norges minst viktige nå. De som er viktige er de som er her og de skal vi dyrke. Vi skal sette opp et slagkraftig lag for å holde den kvaliken her i live, sier Solbakken.

- Ekstremt

Han legger likevel ikke skjul på at situasjonen er spesiell.

- Dette har vært ekstremt, men vi får ikke gjort noe med det. Vi har nullstillet oss, sier Solbakken.

Landslagssjefen forteller videre at de allerede har kommet langt med slagplanen de skal benytte seg av mot Tyrkia.

Han er trygg på at troppen han nå sitter igjen med skal være gode nok til å gi Tyrkia god kamp i Istanbul senere denne uken.

- Vi har 24 friske og raske spillere som skal gjøre to gode landskamper. Nå får vi ikke gjort noe med de som ikke er her. Alle er avskrevet, ingen av de kommer og ingen av de er det forhåpninger at kommer, sier Solbakken.