RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skader stopper innendørssesongen

Foto: NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ulykkesfuglene fra London-OL må droppe første del av friidrettsåret 2013.

Margrethe Renstrøm og Ingvill Måkestad Bovim, de to norske ulykkesfuglene fra London-OL, innser nå at innendørssesongen ryker, skriver bladet Friidrett.

Renstrøm skadet seg i foten like før oppvarmingen til lengdekvalifiseringen skulle starte på Olympiastadion i London. Dermed måtte hun kaste inn håndkleet noen sekunder før konkurransen var i gang.

Bovim på sin side skadet seg på det siste draget på den aller siste treningen før avreisen til London. Hun kom til OL-byen, men etter et par dager i uvisshet, var det klart at skaden var så alvorlig at det ikke kunne bli noen OL-start.

- Kan ikke løpe
- Det går bedre med meg, men det går sakte, og det er helt klart at det ikke blir noen innendørssesong på meg, sier Renstrøm til Friidrett. Hun legger til at hun i stedet håper på en god utendørssesong.

- Etter at jeg ble skadet har det stort sett dreid seg om basistrening for mitt vedkommende. Jeg kan fortsatt ikke løpe, forteller Renstrøm. Hun kunne blitt et sterkt norsk kort i innendørs-EM i Göteborg i mars, men det mesterskapet kommer altså til å gå uten henne på start.

For mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim ble det akillesoperasjon i Nederland i stedet for OL-start. Det betydde seks måneders opptrening for å komme tilbake for fullt.

- Opptreningen går bra og jeg ligger litt «foran skjema», men likevel går det nok litt utpå nyåret før jeg kan begynne å løpe igjen, sier Bovim til Friidrett. Dermed ryker også innendørssesongen for hennes del.

Satser mot VM
- Jeg har høye ambisjoner når det gjelder sommersesongen, forteller Bovim, og kommende sommer er det VM i Moskva som blir det store målet. Men hun innrømmer at hun også tenker lenger fram i tid, og allerede er siktet rettet inn mot OL i Rio de Janeiro i 2016

Men i og med at ingen av dem får med seg vintersesongen i år, så mister Norge to gode medaljekandidater i innendørs-EM i Göteborg i mars. Det er synd for norsk friidrett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere