*Nettavisen* Sport.

Skaderammet Norge

Foto: (Anders Rikter/TV 2 Nettavisen)

TOPPIDRETTSSENTERET (TV 2 Nettavisen): Marit Breivik reiser til Danmark og turneringen e-Boks Challenge uten to spillere som til sammen har scoret 513 mål for Norge.

21.10.03 14:29

Til helgen spiller Norge turneringen e-Boks Challenge i Danmark. Foruten vertslandet møter Marit Breiviks jenter Serbia&Montenegro og Tyskland - alle tre er medaljekandidater i VM om seks uker.

Skadet

Størst bekymring knytter det seg til Larviks hardtskytende bakspiller-trio:

Katja Nyberg:
- Kneet hennes er uberegnelig, men det ser bra ut nå. Hun spilte en god kamp søndag, og har fått trent bra etterpå. Hun blir med til Danmark, sier Marit Breivik til TV 2 Nettavisen.

Lina Olsson Rosenberg:
- Hun tåler å trene for fullt. Trenger sparring og hurtighet. Det er for tidlig med landskamper for henne, og hun blir ikke med til Danmark. Vi håper hun er klar til VM, det er utvikling i riktig retning hele tiden.

Tonje Larssen:
- Hun er sår i kneet, men det ser ut som behandlingen virker. Blir ikke med til Danmark. Håper hun er klar til VM, en spiller som vil forsterke laget, sier Breivik.

Tonje Larssen og Lina Olsson Rosenberg har tilsammen scoret 513 landskampmål for Norge, og vil bli savnet i Danmark.

Erstattere

- Det er viktig for oss å ha fokus på de som er skadefri, understreker Marit Breivik. Tankene er klare om hvem som skal inn og overta plassene bak.

- Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang ser bra ut. I tillegg har vi Katja Nyberg og Kristine Lunde - eventuelt kan Vigdis Hårsaker også spille bak, opplyser landslagssjefen.

Nyberg var i alle fall i slag på tirsdagens trening på Toppidrettssenteret. Hun testet den fryktede skuddarmen fra alle mulige hold og vinkler - og ett kom så fort på keeper Katrine Lunde at det bare var å legge is på nesen med det samme.

Norge møter Serbia&Montenegro fredag, Danmark lørdag og avslutter med Tyskland søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.