Gå til sidens hovedinnhold

Skaderammet radarpar

Tromsø kommer ikke til å få testet ut fjorårets radarpar Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt før seriestarten.

TROMSØ - VIKING 3-0:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Duoen viste seg dødelig effektiv på høsten i fjor. Moldskred scoret 11 mål i løpet av sesongens 13 siste kamper – seks av dem var assistert av Rushfeldt. Mulighetene for at de to skulle få perfeksjonert samspillet frem mot årets sesong, er imidlertid lagt i grus på grunn av skader.

Forsiktig matching
- Sigurd skal matches forsiktig frem mot seriestart. Han spilte ikke forrige treningskamp mot Fredrikstad, og han spiller ikke på onsdag mot Molde. Derfor var det viktig at han fikk 90 minutter mot Viking, sier trener Steinar Nilsen, som fornøyd kunne konstantere at Rushfeldt scoret to mål mot medaljekandidatene fra Stavanger.

- Jeg er ikke bekymret for Sigurd. Men jeg er ikke bekymret for noen i øyeblikket, sier Nilsen.

Det er muligens kokettering, for den fremste målscoreren i fjorårets TIL-lag var Morten Moldskred – og han sliter med å bli skadefri til seriestarten.

- Jeg kan ikke bekymre meg over de spillerne jeg ikke har tilgjengelig.

- Blir Moldskred tilgengelig til seriestarten?

- Det må du spørre vår medisinsk ansvarlige om.

- Du er vel selv i en viss kontakt med medisinsk ansvarlig?

- Ja da. Hver dag.

- Og hvordan vurderer han mulighetene for Moldskred?

- Det får du nesten spørre han selv om, sier Nilsen – i stor grad fornøyd med sine retoriske øvelser.

Trenger tålmodighet
Medisinsk ansvarlig, lege Paul W. Hansen, håper å få Moldskred klar til serieåpningen, men utelukker at han skal kunne få spilt noen av de to treningskampene som gjenstår før sesongdebuten mot Lillestrøm 31. mars.

- Morten har en skade i lysken, og slike skader er «seige». Vi gjør hva vi kan, men det viktigste vi gjør i forhold til Morten selv, er å holde ham igjen. Han er naturligvis utålmodig etter å komme i gang, og den største faren er at han starter før han er fullt restituert, sier Hansen.

Det udiskutable førstevalget på topp, Sigurd Rushfeldt, er forholdsvis avslappet i forhold til hvem han skal få som makker i angrep.

- Jeg har spilt sammen med alle de alternative spissene, og synes det fungerer greit med alle sammen. Jeg kan ikke si at jeg har noen favoritt, men håper selvsagt at Morten skal bli skadefri så raskt som mulig.

- Det hadde vel vært en fordel om du fikk spilt en oppkjøringskamp med Morten?

- Jo, det hadde vært en fordel om alle var skadefri. Men sånn fungerer ikke verden. Og da er det faktisk greit å få testet ut alternativer. Mot Viking spilte jeg sammen med Adriano Munuz. Det synes jeg fungerte ganske bra, sier Sigurd.

Og for ordens skyld: Adriano Munoz la pasningen da Rushfeldt scoret 1-0 mot Viking. Og da Rushfeldt doblet ledelsen fra straffemerket, var det Munoz som ble felt i forkant.

For flere nyheter om norsk fotball: klikk her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping