Skadesjokk for Newcastle

Foto: Reuters/Scanpix

Jobben blir stadig tøffere for Joe Kinnear.

Onsdag tapte Newcastle 1-2 borte mot Manchester City. Og som dette ikke var nok i seg selv, måtte laget også tåle å miste to svært sentrale spillere ut med skade i løpet av oppgjøret mot de lyseblå rikingene.

Michael Owen måtte forlate banen etter bare 19 minutters spill, og i verste fall blir spissen ute i opp til åtte uker, melder BBC. Problemet skal være den venstre ankelen.

Skaden betyr at den tidligere Liverpool-helten nå går glipp av Englands treningskamp mot Spania 11. februar. Et hardt slag for 29-åringen, som etter at Fabio Capello ble sjef for engelskmennene, har vært lenge ute i landslagskulden.

I tillegg skal Joey Barton være ute i samme periode, etter at han pådro seg et brudd i den høyre foten. Midtbanemannen må gjennom en operasjon allerede fredag.

26-åringen, som spilte fra start for første gang siden november, forlot banen i andre omgang mot City, og ble erstattet av den danske debutanten Peter Løvenkrands.

Newcastle-manager Joe Kinnear innrømmer at skadesituasjonene er kritisk, og at laget ikke har muligheten til å hente nye forsterkninger, grunnet klubbens økonomi.

- Det er det ene etter det andre om dagen. Situasjonen er seriøst kritisk, og finanskrisen gjør det hele verre. Mike (Ashley) har tapt 2 milliarder pund den siste tiden, og har mer enn nok med å betale spillernes lønninger, sier manageren.

- Jeg ser at klubber som Tottenham bruker 16 millioner pund her, og 14 millioner pund der. Det hadde vært fantastisk å kunne gjøre det samme, fortsetter den hissige iren.

Newcastle ligger så langt nede på en 16.-plass i Premier League denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag