Sveriges ishockeylandslag fikk en knallstart på OL, da de vant onsdagens åpningskamp mot Tsjekkia 4-2. Nå gjenstår Latvia og Sveits i gruppespillet, som burde være overkommelig motstand for Tre Kronor.

Les saken: Dette er spilleren resten av verden må stoppe

Veien mot finale kan imidlertid bli litt tøffere enn planlagt. Torsdag melder nemlig svenske medier at en av troppens største stjerner, kaptein Henrik Zetterberg, har blitt slått ut av en skade.

Zetterberg, som scoret ett av målene i åpningskampen, var ikke til stede på torsdagens trening, og deltok heller ikke på lagfotograferingen. Detroit Red Wings-kapteinen mistet flere NHL-kamper i januar og februar på grunn av en ryggskade, og nå er den tilbake.

- Alt tyder på det. Nå er det bare et spørsmål om tid, sier svenskenes landslagslege, Björn Waldebäck, ifølge Aftonbladet.

Etter Tsjekkia-seieren var det imidlertid lite som tydet på at Zetterberg hadde skadet seg.

- Mye er bra, men det er også mye som kan bli bedre, oppsummerte 33-åringen etter kampen.

Nå er det altså usikkert om han klarer å spille mer i løpet av OL.

- Vi vet ingenting sikkert, og avventer til i morgen for å se hvordan han føler seg. Jeg vil være mer bekymret hvis han fortsatt har vondt, da, sier Walderbäck.

- For nå har han fått nehandling i form av tabletter. Mer får vi ikke gjort. Det er en skade som må lege seg selv.

I tillegg til Zetterberg, er Vancouver Canucks-spiller Henrik Sedin, ute med skade.

Ishockeyturneringen i OL fortsetter torsdag, og da er det endelig Norge sin tur. Mats Zuccarello Aasen og resten av de norske herrene OL-åpner mot den regjerende mesteren Canada. kampen begynner klokken 18.00 norsk tid.