*Nettavisen* Sport.

Skadeskutt Nordlie fornøyd

Med 12 spillere ute synes Tom Nordlie at Starts første Royal League-poeng var helt greit.

09.12.05 00:16

ODD STADION, SKIEN (TV 2 Nettavisen): IK START-MIDTJYLLAND 1-1:

Skader i hopetall og en karantene gjorde at Start-treneren måtte tenke seg grundig om før han skrev opp førsteelleveren mot danske Midtjylland.

Stinne av trening
- 1-1 til slutt er ganske bra med tanke på de forutsetningene vi har for tiden. Når så mange ”forskjellige” spillere kommer utpå samtidig, er det en kunst å få relasjonene til å stemme, forklarer D-treneren til Sørlandsklubben.

Og blant de 12 spillerene som var ute mot danskene, er fem landslagsspillere.

- Det er derfor jeg i grunn er fornøyd med kveldens resultat, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen, og legger til at spillerene også er stinne av trening.

- Vi har trent 10-12 ganger i uka den siste tiden, forteller Nordlie.

Førsteomgangen kunne faktisk tyde på at Start har vært flinke til å trene, og at det heller ikke spiller så stor rolle hvem de har på banen til en hver tid.

For dem som leste tegneseriefotballbladet Boing i sin tid, husker sikkert mange kung fu-fotballspilleren Sid Solo, som kunne skru ballen en gang eller to rundt muren. Tidlig i kampen skrudde Jon Midtun Lie ballen på finurlig vis i regnbue til den smalt i tverrliggeren og keeperhanskene til Midtjyllands keeper.

Og på den påfølgende corneren skulle Start ha mål. På sedvanlig Start-vis stormet horden av hodesterke spillere mot ballen. Aller høyest kom Todi Jònsson som stanget inn ledermålet fortjent etter et knapt kvarter.

Fengsel
Start-keeper Kenneth Høie har hatt noen relativt dårlige uker siden seriesølvnedturen i begynnelsen av forrige måned. Kort tid etter ledermålet feide han ned en av danskene. På gaten hadde en slik forseelse vært fengsel tvert, men Høie slapp unna med straffe i mot seg. Den plukket 26-åringen opp på mesterlig vis helt nede ved stolperota.

Men det gikk ikke alt for lang tid før danskene utliknet. Midtjyllands Thiery Henry-alibi, Simon Poulsen, trippet lett forbi Start-forsvarerne før han dundret til fra 20 meter og utliknet.

Etter pause ga begge lag de 63 tilskuerne et grundig kurs i gå-fotball, dårlig timede sklitaklinger og feil innkast. Med det selvsagte resultat at det ga verken sjanser eller noen flere scoringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag