Gå til sidens hovedinnhold

«Skadet» Rooney startet for England

Rooney spilte 68 minutter da debutant avgjorde for England.

ENGLAND - SKOTTLAND: 3-2

Det var duket til et rivaloppgjør da England og Skottland møttes til kamp på Wembley i kveld. Dette var første gang på 14 år at lagene møttes i en landskamp, og til tross for at det kun var en treningskamp var det mye ære som stod på spill.

Sist lagene møttes var i november 1999 da skottene vant 1-0 etter en scoring av Don Hutchinson.

Wayne Rooney startet kampen for engelskmennene til tross for at United manager David Moyes har hevdet at angriperen er skadet.

Manchester United-spissen spilte 68 minutter før han forlot banen til fordel for debutant, og matchvinner, Rickie Lambert.

Rooney så ikke ut til å være spesielt preget av skaden mens han var ute på banen, og engelske medier har etter Rooneys opptreden garantert fått mer bensin på bålet i sagaen rundt spissens forhold til Manchester United-manager, David Moyes.

Til tross for at engelskmennene hadde hjemmebanefordelen, var det skotske fansen som tok de vokale poengene før kamp da nasjonalsangene ble spilt, men det var engelskmennene som trakk det siste strået til slutt.

Skottland gikk opp i ledelsen to ganger ved James Morrison og Kenny Miller, men England slo tilbake igjen ved Theo Walcott og Danny Welbeck.

Til slutt var det landslagsdebutanten Rickie Lambert som skulle avgjøre det hele med sitt første touch på ballen i kampen.

Tøffe dueller
Det ble et tøft oppgjør mellom de to rivalene med taklinger som mest sansynelig fikk en del klubbtrenere til å vri seg i stolen av engstelse. Begge lagene gikk tøft ut i de første minuttene i kampen, og den første store sjansen kom allerede etter fem minutter.

Leighton Baines fant Wayne Rooney inne i boksen, som forsøkte å snike ballen forbi keeper Allan McGregor, men fikk et dårlig treff og ballen gikk utenfor.

Etter en periode hvor England hadde mest ball, kom scoringen i mot.

Etter ti minutter fikk Skottland en corner som endte i en svak klarering fra engelskmennene. James Morrison stod klar for returen rett utenfor sekstenmenteren og sendte avgårde et skudd mot Joe Hart som målvakten slo inn i eget mål. Manchester City-keeperen burde helt klart hatt kontroll på den avslutningen.

England slo tilbake
Skottene var aggressive og spilte tøft, men England tok etterhvert over kontrollen i kampen.

Etter en halvtime sendte Tom Cleverley en flott gjennombruddspasning fra midtbanen til en lynrask Theo Walcott, som tok med seg ballen inn i sekstenmeteren. Han tråklet seg forbi en forsvarer og satte ballen i mål ved nærmeste stolpe.

Det så ut som at engelskmennene fikk blod på tann etter scoringen, og kun et par minutter senere sendte Rooney avgårde et skudd som McGregor bokset høyt opp i luften før han fikk kontroll på ballen.

Pangstart på andre omgang
Skottene startet andreomgangen med et pangskudd.

Fire minutter ut i omgangen satte Skottland inn 1-2. Kenny Miller vartet opp med en herlig vending som Gary Cahill ikke hang med på, og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Men England ville ikke være dårligere. Kun to minutter senere slo Steven Gerrard et godt frispark inn mot skottenes mål. Der steg Danny Welbeck høyest og stanget ballen ned i det lengste hjørnet.

Englandtrener Roy Hodgson har uttalt at Rooney er i svært god form, og United-spilleren spilte nærmere 70 minutter før han ble byttet ut til fordel for den 31-årige landslagsdebutanten Rickie Lambert.

Det skulle vise seg å bli en fantastisk landslagsdebut for Lambert. Han hadde vært på banen i noen knappe minutter da han steg høyest på et hjørnespark og stanget ballen engelskmennene i ledelsen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken