RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Skadet tour-rytter kastes ut

Sist oppdatert:
Sju sekunder tapt knuste barndomsdrømmen.

CAGNES-SUR-MER/OSLO (procycling.no): Amerikanske Ted King fra Cannondale krasjet stygt på åpningsetappen av Tour de France lørdag.

Tirsdagens lagtempo ble derfor en brutal affære for 30-åringen som på grunn av store smerter i skulderen ikke kunne bruke temposykkel.

Ganske så umiddelbart etter startrampen mistet han kontakt med laget sitt og kom i mål flere minutter bak lagkameratene i Cannondale-laget.

I mål er han sju sekunder etter tidsfristen satt for etappen. Den tapre amerikaneren måtte derfor pakke kofferten og forlate touren.

- Etter mine tider er jeg inne på 32,24. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvor 32,32 kommer fra, skriver King på Twitter.

Det var derfor en svært skuffet amerikaner som møtte pressen onsdags morgen.

- Vi har klaget for arrangøren og hadde håpet på litt empati, men det er svært vanskelig å bevise de tapte sekundene, sier King som fikk barndomsdrømmen oppfylt da han ble tatt ut til årets Tour de France.

I kjølvannet av diskvalifikasjonen har støtteerklæringene strømmet inn til Cannondale-rytteren.

- Oppmerksomheten har vært hjertevarmende. Jeg må takke sykkelfamilien. Tour de France er en fantastisk begivenhet, mye større enn sykkelsporten, sier King procycling.no

- Arrangøren må ta ansvar
Cannondales protester falt for døve ører ettersom arrangøren står fast på sitt.

Etter at både Andrej Kasjetsjkin (Astana) og Yoann Bagot (Cofidis) måtte bryte mandag er King den tredje rytteren som forlater årets tour.

- Arrangøren ville ikke høre på forklaringen vår. Ted kjørte med en skadet skulder og kjørte på vanlig landeveissykkel. Han ga seg aldri og det er i tråd med sportens verdier. Likevel ville de ikke endre sin beslutning, uttaler Cannondale ifølge Velonews.

Laget mener også at tour-arrangøren må ta sin del av skylden ettersom King krasjet da den såkalte «Bussen i Bastia» skapte kaos i feltet.

Den mangeårige sykkeljournalisten John Wilcockson har oppfordret rytterne til å protestere mot Kings diskvalifikasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere