Bradley Wiggins måtte bryte Giro d'Italia på grunn av sykdom.

I kjølvannet har det blitt spekulert i om briten ikke ville komme i form til Tour de France. Nå har det blitt en realitet.

Det bekrefter Team Sky i en pressemelding fredag.

- Med sykdommen, skade og behandlingen har Brad kommet forbi punktet hvor han kunne bli klar til touren. Det er et stort tap, men på grunn av omstendighetene vil vi ikke vurdere å ta han ut, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

Har ikke kunnet trene skikkelig
Etter at han forsvant ut av giroen har det ikke gått spesielt bra for briten, som vant sin første Tour de France i 2012.

- Han har ikke kunnet trene hardt etter giroen og trenger mer hvile. Vi vet alle at dette skjer i idretten, men det forandrer ikke på det faktum at dette er en stor skuffelse for alle på laget og først og fremst for Brad.

- Det er utrolig trist at det regjerende mesteren fra Team Sky ikke kan sykle touren. Men han er en mester og en formidabel utøver som vil komme tilbake å vinne som før, avslutter han.

Wiggins: - Det er skuffende
For Wiggins egen del er avgjørelsen også et stort slag.

- Det er en stor skuffelse og ikke komme med til touren. Jeg ønsket desperat å være der, for laget og fansen langs veien, men det kommer ikke til å skje.

- Jeg kan ikke trene som jeg ønsker og jeg kommer ikke til å bli klar. Når du aksepterer det er det nesten en lettelse å ikke trenge å bekymre seg over skaden og løpet mot klokken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Unngår konflikt
Gjennom våren har det vært mye skriverier rundt kapteinsrollefordelingen på Team Sky. Wiggins valgte å satse på giroen, mens Chris Froome ble utnevnt til kaptein i Tour de France. Froome ble nummer to sammenlagt i 2012, som Wiggins viktigste hjelperytter.

Samtidig har det kommet signaler fra Wiggins om at han ønsket å forsvare tittelen, noe som gjorde at Froome måtte sende ut en pressemelding og understreke at han skulle være Skys kaptein i touren.

I kraft av at Wiggins ikke kommer til start, slipper også laget en mulig konflikt rundt kapteinsrollen i rittet.

- Det hadde ikke blitt noen konflikt. Nå er det uaktuelt uansett, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

TV2s populære sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror det potensielt kunne blitt en konflikt.

- Det er helt klart at man kunne fått en konflikt, selv om Sky har vært tydelige. Det kunne fort ha endret seg. Nå vet jo Froome hva det dreier seg om. Han har nok gode hjelperyttere uten Wiggins, sier Johan Kaggestad til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han hadde ikke hatt sjans
Kaggestad fremhever at Bradley Wiggins hadde gjort et valg om å kjøre giroen. All den tid det endte i sykdom og at han måtte bryte har vært med på å påvirke avgjørelsen.

- Wiggins hadde i utgangspunktet ikke prioritert rittet og valgte giroen. Da er det en stor jobb å omstille seg til Tour de France. Han har vel også skjønt at han mangler en del på å være tipp topp forberedt. Da tenker han vel at det er dumt å ikke stille når han ikke er 100 prosent klar, bemerker Kaggestad.

Det er nå fire uker til den store festen starter på Korsika, og Kaggestad tror det hadde blitt for liten tid for den 33 år gamle briten.

- Han har ikke sjans til å komme i form, avslutter Kaggestad.