RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaffer seg hjertestarter

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Etter den siste tidens tragiske dødsfall innen idretten, går Toppidrettssenteret nå til anskaffelse av en hjertestarter.

Spørsmålet knyttet til hjertestarter i idretten er ytterligere aktualisert etter de tragiske dødsfallene på ungareren Miklos Fehrer (bildet) og en svensk fotballspiller de siste dagene.

Kan redde liv
Mulighetene for å overleve en hjertestans reduseres for hvert minutt som går før medisinsk personale ankommer og kan utføre livredning ved hjelp av hjertestarter.

Da Ståle Solbakken kollapset på trening med FC København i mai 2002, ble det satt fokus på hjerteproblemer hos idrettsutøvere.

Solbakken var heldig og fikk behandling tidsnok. Slik gikk det desverre ikke for Benficas Miklos Feher eller kameruneren Marc-Vivien Foé.

- Idrettens ansvar
Toppidrettssenteret tar nå konsekvensen av den siste tidens tragiske hendelser, og sørger for at toppidrettsutøverne som trener på Toppidrettssenteret, sikres ytterligere.

- Toppidrettssenteret ønsker med dette å sette fokus på det ansvaret idretten har for å ha en god akuttberedskap – og vil gå i en dialog med resten av idretten på dette temaet etter at vi i tiden fremover vil høste nyttige erfaringer, sier sjefslege Lars Engebretsen i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere