*Nettavisen* Sport.

Skal angripe Froome

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Spansk klatrer lover offensiv kjøring i fjellene.

29.06.13 11:05

Joaquin «Purito» Rodriguez jakter ennå en seier i et treukersritt.

Spanjolen har prøvd og prøvd, men står igjen med pallplasser i Giro d’Italia og Vuelta a España fra i fjor som beste resultater.

Under vueltaen så det lyst ut, og Rodriguez var udiskutabelt den sterkeste i bakkene. Med unntak av hans horrible dag til Fuente De, hvor han måtte se ledertrøyen ryke til Alberto Contador.

Føler seg bra
I år har 34-åringen gjort alt han kan for å være i form til Tour de France. Det blir bare hans andre start i touren, men med etappeseier og syvendeplass sammenlagt fra 2010, har han gode erfaringer fra rittet.

- Jeg tror jeg er i like god form som i fjor, hvis ikke bedre, sier Rodriguez til cyclingnews.com.

- Jeg føler meg bra og har trent godt etter Dauphiné. Jeg liker ruten og så får vi se hva rittet bringer.

Etter en god start på sesongen har det vært mer stille fra Rodriguez etter vårklassikerne. Alt for å være best mulig forberedt på kraftanstrengelsen i juli.

Her er Tour de France-favorittene

Nedturen
En klar akilleshæl har «Purito» er tempoegenskapene. Det har ofte felt hans sjanser for suksess i Grand Tours. Årets tour inneholder heldigvis for katalaneren mindre tempo enn normalt.

- Jeg er ikke en god temporytter, så jeg må prøve på ting i fjellene. Det er slik jeg skal kjøre. Jeg er fornøyd med årets rute. Den er bra for meg, og det er mange muligheter. Det er bare en skikkelig tempo i år. Den andre til Embrun inneholder to klatringer og vi bruker trolig vanlig sykler.

Etter en stor nedtur med tredjeplassen i fjorårets Vuelta a España, vil ikke Rodriguez sette seg et konkret resultatmål før årets tour.

- Jeg vil bare gjøre mitt beste. Mitt mål er å kunne dra hjem fra Paris vel vitende om at jeg har gjort mitt aller beste, uansett om det er fjerde-, femte-, tredje- eller førsteplass.

- Jeg vil ikke at touren skal ende som vueltaen gjorde i fjor. Jeg ble nummer tre, men jeg tror jeg kunne vunnet det. Det er en dårlig følelse å ha. Jeg ville heller blitt nummer fire i Paris, og visst at resultatet var fortjent. Det betyr at jeg kan dra hjem og være stolt av meg selv.

Den første etappen av årets Tour de France følger du LIVE på procycling.no fra første tråkk lørdag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.