Gå til sidens hovedinnhold

- Skal bare kose meg

Det er fordel Adam Malysz i hoppverdenscupen. Uten at Anders Jacobsen depper av den grunn.

PLANICA/BERGEN (TV 2 Sporten/Nettavisen): Anders Jacobsen hoppet seg opp fra tolvte- til en brukbar sjetteplass i fredagens skiflygingsrenn i Planica. Det var nordmannen brukbart fornøyd med, selv om han måtte gi fra seg verdenscupledelsen til suverene Adam Malysz.

Tenker ikke på Malysz
Polakken var best i begge omganger, og vant til slutt en komfortabel seier foran Simon Ammann fra Sveits. Jacobsen var ikke så alt for skuffet over at sammenlagtledelsen røk.

- Jeg gidder ikke tenke på det. Blir man nummer to, så blir man nummer to. Jeg skal bare kose meg her nede jeg, sier årets store norske hoppkomet til Nettavisen.

Han synes sjetteplassen er helt grei, selv om forventningene var store etter 225,5 meter og ny pers i prøveomgangen.

- Det er omtrent der jeg skal være etter et såpass dårlig førstehopp og et brukbart andrehopp.

Fortsatt håp
Nå gleder han seg til fortsettelsen i skiflygingsmetropolen Planica.

- I morgen stiller jeg med bart, gliser nordmannen. Som nok likevel først og fremst ønsker å kopiere Malysz i bakken.

Før årets to siste verdenscuprenn har Adam Malysz 1253 poeng. Det er 46 poeng mer enn Jacobsen. Det skal hoppes om til sammen 200 poeng i lørdagens og søndagens renn, og selv om det virker som om råsterke Malysz har full kontroll på verdenscupen, kan mye fortsatt skje.

Det var for øvrig solid norsk laginnsats i Planica. Anders Bardal, Roar Ljøkelsøy og Tom Hilde ble henholdsvis nummer åtte, ni og ti.

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler