*Nettavisen* Sport.

Skal bli proff i 2012

Christer Rake legger ikke skjul på sine høye målsetninger foran 2011-sesongen.

24.01.11 10:49

MALLORCA (procycling.no): Har du hørt om Christer Rake? Etter årets sykkelsesong kommer du helt sikkert til å kjenne navnet. Siddisen skal nemlig bli profesjonell i 2012.

Joker Merida-rytteren vant Ringerike Grand Prix i 2010 og han så lenge ut til å bli norgesmester på landevei, men det viste seg at Thor Hushovd hadde et gir ingen andre hadde.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Etter at Rakes høstsesong ble ødelagt av sykdom avsluttet han på flott vis med fjerdeplass sammenlagt i Tour of China. 23-åringen legger lista høy foran neste sesong. Han skal kjøre seg til proffkontrakt.

- Er det et mål å komme seg ut i profflivet neste år?

- Ja, det er det absolutt. Jeg skal ikke legge skjul på det, men da er jeg avhengig av å kjøre bra resultater, sier Rake til procycling.no når vi møter ham i løpet av Joker Meridas treningsleir på Mallorca.

LES OGSÅ:Tror på norsk Tour de France-lag

- Relativt smertefritt
I hjembyen Stavanger har han allerede lagt en flott oppkjøring foran sykkelsesongen 2011 bak seg.

- Jeg har syklet jevnt hele vinteren. Det har vært litt snø og litt is, men vi får ikke de verste kuldeperiodene, sier Rake om vinterforholdene i Stavanger.

- Det har gått akkurat som planlagt. Jeg har gjort det jeg skal. Her nede har det også gått relativt smertefritt. Jeg måtte vente en dag ekstra på sykkelen. Den ble igjen på flyplassen i Frankfurt. Så jeg mista én treningsdag, men det er ikke så ille gjennom en hel vinter, fortsetter syklisten som kjører i Joker-laget på det andre året.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Joker Merida består i år av tretten ryttere, mot fjorårets ni. Rake mener dette er en god utvikling.

- Det blir konkurranse om å komme med i de største løpene, men sånn er det jo i de store lagene også. Jeg tror det er en god ting.

- Ingen koseturer
I fjor slet jokerne med mye skader og sykdom i starten av sesongen, før 2011-sesongen er det helt andre tilstander.

- Det ser bra ut. Vi er en god gjeng og det er en bra atmosfære. Folk kjører bra, og jeg må si at de er i bra form. Det blir ingen koseturer her nede, rapporterer 23-åringen.

LES OGSÅ:Norges neste sykkelproffer?

For å få oppfylt drømmen om proffliv i et av de store lagene er det bare en ting som gjelder: Resultater.

Rake må derfor være topp skjerpet når sjansen byr seg ute i Europa når sesongen starter.

- Jeg satser på å være i bra form litt tidligere enn i fjor. Skal kjøre Rhône des Alpes og Tour de Normandie. Det er kuperte løp som jeg tror passer meg bra. Det er løp jeg ser fram til. Jeg håper å gjøre det bra i sammendraget i mange av de rittene, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen

- Glad i bakker
Rake kjørte som en helt i bakkene under Ringerike Grand Prix og NM i Trondheim. Han kan fortelle at det er nettopp dette som er hans forse.

- Jeg går bra oppover og klarer meg bra i avslutningene også. Jeg liker meg godt når det er kupert, sier sølvvinneren fra norgesmesterskapet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag