*Nettavisen* Sport.

Skal bli verdens beste skiskytter

Emil Helge Svendsen er ikke overrasket over at han får sjansen på lørdagens fellesstart i OL. - Jeg skal bli verdens beste skiskytter, sier han.

23.02.06 17:57

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Landslagstrener Roger Grubben presenterte torsdag de fire skiskytterne som skal forsvare Norges ære på tidenes første fellestart i OL.

Emil Hegle Svendsen får sjansen på bekostning av Stian Eckhoff. Han har startet de tre konkurransene hittil i OL.

Men hovedpersonen selv finnes ikke overrasket over at han får sin etterlengtede OL-debut allerede lørdag.

- Jeg mener det var et naturlig valg ettersom jeg har prestert veldig bra på trening her nede. Nå trenger vi noen nye friske bein her nede, sier junioren selvsikkert.

Finnes ikke nervøs
20-åringen deltar i verdenscupen for første gang denne sesongen, men har ikke vist respekt for sine mer meritterte motstandere.

Han ble blant annet nummer fem på sprinten både i Rupholding og Brezno-Osrblie, og i fjor ble han juniorverdensmester i finske Kontiolahti både på normaldistansen og på sprinten.

Svendsen finnes ikke nervøs foran sin første OL-start noensinne.

- Nervøs jeg? Ikke nå i hvert fall. Det kan hende jeg blir det når jeg står på startstreken, men for øyeblikket bare gleder jeg mer, mener Svendsen, og kommer med følgende advarsel til sine konkurrenter:

- Skyteformen min er strålende og jeg er i toppform i sporet. Målsetningen min er å bli blant topp ti, og det tror jeg at jeg har store muligheter til å klare.

Sprudler av selvtillit
For selvtilliten er det ingenting å si på hos den lovende skiskytteren.

- Målsetningen min er å bli verdens beste. Men før jeg er det, har jeg selvsagt mye jeg må forbedre. Min store styrke er imidlertid det jeg leverer jeg på standplass, mener han.

Rådene fra veteranene Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen har svært nyttige for Svendsen.

- De gir meg mange gode råd, både på det skitekniske og andre ting jeg kan bli bedre på. Det er nyttig, konstaterer han.

- Er Bjørndalen og Hanevold dine forbilder?

- Jeg vil ikke akkurat si det. De er gode, men jeg ser på dem som konkurrenter både på trening og i konkurranser, svarer han.

- Veldig trygg på seg selv
Veteranen Halvard Hanevold spår en stor fremtid for supertalentet i skiskyttersirkuset.

- Han har allerede bevist at han kan hevde seg i verdenstoppen. Han ble blant annet nummer fem i Rupholding, og er veldig trygg på seg selv. Det blir spennende å følge ham fremover, mener Hanevold.

Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Frode Andresen er de tre andre som starter for Norge på lørdagens fellesstart i OL.

Fellesstart har vært på VM-programmet siden 1999, men det er første gang det skal konkurreres i denne øvelsen i de olympiske leker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.