RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal finne VM-formen i en kjeller

Foto: Wiklund, Anders (SCANPIX)
Svendsen og Bø må løse skyteproblemene før VM

Lillehammer (NTB): I en kjeller ved nedlagte Fåberg stadion skal Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø finne skyteformen til VM. Skiskytterne har slitt på standplass den siste tiden.

- Det ser litt østblokk ut, men det fungerer i alle fall, sa Emil Hegle Svendsen til Adresseavisen etter at skyteøkta torsdag var over.

VM er sesongens store mål, men skiskytterne håper å finne tilbake til gode skyteferdigheter allerede til verdenscuprennene i Holmenkollen neste uke.

- Vi trenger å finne tilbake tryggheten og den skytingen vi vet vi kan. Jeg tror vi er i ferd med å finne tilbake til den offensive innstillingen igjen. Da blir vi harde å slå, sier Svendsen.

Han får også hjelp fra sin tidligere trener Kjell Ove Oftedal.

- Kjell Ove er veldig god til psykiske biten. Men frykten kommer sigende forskjellig fra gang til gang, men det setter deg ut på samme måte. Kjører du bil og plutselig blir redd så bremser man, når man i stedet bør gi gass gjennom svingen, sier Svendsen.

Oftedal påpeker at Svendsen også tidligere har gått inn i mesterskap med ujevn skyting på forhånd. Under VM i Östersund for fire år siden skjøt trønderen seg vekk på de to første rennene, før han vant de to siste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere