Gå til sidens hovedinnhold

Skal følge Schleck som en skygge

Danske Jakob Fuglsang skal følge Fränk og Andy gjennom hele sesongen.

Det danske stortalentet Jakob Fuglsang skal følge nøyaktig samme formkurve som Fränk og Andy Schleck i 2011. 25-åringen blir en av brødrenes viktigste hjelpere i Tour de France, men vil også stille på lik linje som de to kapteinene i utvalgte ritt.

- Det er mitt tredje år på landeveien og jeg har vokst som syklist, så jeg tror de kommer til å gi meg mer frihet, forteller den tidligere terrengsyklisten til cyclingnews.com.

Siden han begynte sin proffkarriere som stagiaire i 2008 har Fuglsang hatt en bratt læringskurve. Allerede i 2009 ble han topp tre i tre etapper i Spania Rundt. Nå er han klar til å lede Leopardene, sammen med Fränk og Andy, i blant annet Ardenner-klassikerne.

- Jeg tror vi vil stå på start med tre kapteiner (Schlecks og Fuglsang, vår anm.) og så må finne ut hvem som har gode bein og hvem de andre følger mest med på. Vi må være lure, mener dansken.

Utfordrer Fabian
Fuglsang har alt en Grand Tour-rytter behøver. Tempoegenskapene vil han prøve å utnytte når verdensmesterskapet arrangeres på hjemmebane til høsten.

- Jeg har veldig lyst til å fokusere på tempoen. Jeg har allerede jobbet med tempostillingen på Trek-sykkelen og jeg tror jeg kan forbedre meg.

Fuglsang kjørte en sterk høstsesong i fjor, med fjerdeplassen i Giro di Lombardia som et av de bedre resultatene. Å prøve lykken i Spania Rundt, VM og Lombardiet er noe han vurderer.

- Vueltaen er en mulighet, jeg håper å kunne forberede meg godt til VM. Så er det også de siste løpene i Italia. Jeg liker høstsesongen i Italia, det er en del virkelig herlige løp. Lombardiet er et jeg har virkelig lyst til å vinne i fremtiden.

Dropper giroen, følger Fränk
Siden de første nyhetene om Fuglsangs overgang til Leopard kom ut er det blitt spekulert i at han skal lede laget i Italia Rundt. Slik blir det ikke.

- Jeg vil være i topp form i touren for å hjelpe Fränk og Andy, og kanskje kjøre noen resultater selv, men jeg blir ikke å se i Giro d'Italia.

- Jeg kommer til å følge nøyaktig det samme oppleget som Fränk, og mer eller mindre det samme som Andy, forteller Jakob.

HTML EMBED
HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken