Gå til sidens hovedinnhold

Skal gjenskape U21-suksessen

Her er tyskerne som vet hvordan Italia slås.

Det er gjort mye ut av at Tyskland aldri har slått Italia i en turneringskamp, men fem av spillerne i Joachim Löws startoppstilling slo Italia i EM-semifinale for bare tre år siden.

Tyskland vant EM for U21-landslag i Sverige i 2009. Sami Khedira var lagkaptein, og på laget var også Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels og Jérôme Boateng. Dessuten var EM-reservene Benedikt Höwedes og Marcel Schmelzer med.

I semifinalen ble et italiensk lag med Mario Balotelli, Ignazio Abate og Sebastian Giovinco slått 1-0, før England ble knust 4-0 i finalen.

- Trener Horst Hrubesch greide å gjøre et lag av mange gode enkeltspillere. Det samme opplever vi nå med Joachim Löw på A-landslaget, sier Khedira til DPA.

Etter Khediras storspill mot Hellas i kvartfinalen utropte Löw den 25-årige Real Madrid-spilleren til en lederskikkelse i laget.

- Han har gode lederegenskaper og positiv utstråling. Det er godt for de andre at han er der, sier Löw om Khedira, som fikk sitt gjennombrudd i laget allerede i VM for to år siden. (©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter