RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal gjøre Viking til et topplag

(FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Uwe Rösler har store ambisjoner når han tar fatt på jobben som Viking-trener.

Uwe Rösler ble i formiddag presentert som Vikings nye trener.

Treårskontrakt
Tyskeren har signert en treårskontrakt med siddisene og går inn i jobben med store ambisjoner.

- Jeg er riktig stolt over å få jobben som trener for Viking. Jeg ønsker å få Viking tilbake i toppen, sa ham på pressekonferansen.

Egil Østenstad, som nå går fra rollen som sportslig administrativ leder til sportsdirektør, var klar på at dette var et viktig kriterium for at Viking til slutt valgte å satse på Rösler.

- Viking har store ambisjoner og det er viktig å ha en trener som har dette, og som er sulten. Dette passer veldig bra med Uwe, forklarte Østenstad.

Ikke noe fjerdevalg
En rekke navn har blitt nevnt i sammenheng med trenerjobben i Viking, men Østenstad benekter at Rösler var et fjerdevalg etter Tom Nordlie, Nils Johan Semb og Tor Thodesen.

- Vi har vært åpne med hvem vi har snakket med, men det er ikke slik det har kommet frem i media, at vi har reist rundt med kontraktstilbud i kofferten og tilbudt jobben til alle. Det er kun en kandidat som har fått tilbud om å bli trener i Viking og det er Uwe Rösler, sier han.

Spillestil har vært et hett tema i Vikings trenerjakt. Både Egil Østenstad og klubbformann Ole Rugland har uttalt at de ønsker å videreføre Tom Nordlies offensive stil, og at Viking skal spille publikumsvennlig fotball.

- Både Ole og jeg er blitt sitert på at vi vil ha en spillestil med angrepsvilje og vilje til å ta risiko og det vil vi. Men dette er ikke synonymt med Tom Nordlie. Uwe har vist med Lillestrøm at han tenker slik. Han satser offensivt og står høyt i banen med laget sitt, spesielt på hjemmebane. Det har alltid vært vanskelig å møte Lillestrøm med Uwe som trener, forklarte Østenstad.

- Resultatene lyger ikke
Under Nordlie spilte Viking 4-3-3, mens Rösler stort sett har spilt 4-4-2 med Lillestrøm. Han kommer til å ta sin fotballfilosofi med seg inn i den nye jobben.

- Generelt sett vil jeg spille med to spisser og en diamant på midtbanen. Jeg må selvsagt se an de spillerne jeg har, men dette er utgangspunktet, forklarte den nye Viking-treneren.

Rösler har sett et par dvd'er av Viking for å danne seg et bilde av spillergruppen. Nå vil han se mer og finne ut hva som skal til for å gjøre de mørkeblå til et topplag igjen.

- Viking har mange gode spillere, men resultatene lyger ikke, sa han.

- Litt gal
Det har vært spekulert i om Rösler vil ta med seg sin assistent fra Lillestrøm, Gunnar Halle, til Viking. Men han har ikke stilt noe krav om å få Halle som sin høyre hånd på Viking Stadion. Også Roger Nilsen er blitt nevnt i denne rollen, men foreløpig er ingen ansatt som assistenttrener.

- Det er ikke unaturlig at det blir endringer i et støtteapparat med en ny trener, men foreløpig er ingenting avklart, sa Østenstad.

Vikings nye sportsdirektør mener uansett at de nå har fått rett mann som hovedtrener.

- Vi trenger en trener som er klar, tydelig og kanskje litt gal. Når en ser på Vikings historie så ser en tydelig hva slags trenere som har lykkes. Alle som kjenner Uwe vil se at denne beskrivelsen passer på ham, forklarte Østenstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere