RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal «hjelpe» Brann til Champions League

Sist oppdatert:
Brann skal nøste verdifull erfaring i bortekampen mot Everton. Den skal de bruke til å nå Champions League.

(iBergen.no) Etter å ha tapt 0-2 på hjemmebane for Everton i UEFA-cupen er europacupeventyret over for denne gangen. Selv ikke i Brann tror man på at det vil være mulig å snu 0-2 til sammenlagtseier.

Nå skal de bruke bortekampen for alt den er verdt, for til høsten venter viktige kvalifiseringskamper til Champions League.

- Det er alltid surt å tape og man skal aldri gi opp på forhånd, men vi får se det positive i det og ta kampen på Goodison (Park) som øving til Champions League. Det er slik erfaring vi trenger til høsten og det er gjennom slike kamper vi blir bedre, sier en resignert Jan Gunnar Solli til iBergen.no etter kampen.

- Ned i kjelleren
Selv om det ble to mål mot og ingen den rette veien mener trener Mons Ivar Mjelde at det er viktig ikke å fokusere for mye på resultatet. Han frykter heller ikke braktap i England mot laget som i øyeblikket ligger som nummer fire i Premier League.

- Det er et sørgelig resultat og jeg mener det med marginer kunne sett bedre ut, men resultatet er ikke det viktigste for oss. At prestasjonen vi gjorde var bra betyr langt mer. Vi presterte med høy intensitet og gikk helt ned i kjelleren i denne kampen. Det er gjennom slike kamper vi blir bedre, sier Mjelde til iBergen.no og legger til:

- For oss er det ikke viktig om vi taper neste kamp 5-0, men det å spille jevnt mot Everton på deres hjemmebane vil bidra til at vi utvikler oss.

- Er Brann i praksis slått ut nå?

Bedre hjemme
- Vi er ikke slått ut før den andre kampen er spilt, men det er klart det blir knalltøft å spille mot dem med 40.000 supportere på deres hjemmebane. De var et godt lag borte og er sikkert enda bedre på hjemmebane, sier Mjelde.

Frem mot Champions League-kvalifiseringen i høst ser Mjelde på kampen i Liverpool som viktig øving for sitt lag. Brann har ikke tradisjon for å nå langt i europacupsammenheng. Denne UEFA-cupens 1/16 finale og kvartfinale i cup vinner cupen i 96/97 er de beste prestasjonene i klubbens historie. Nå håper Mjelde Brann skal vokse i bortemøtet mot Everton.

- Den kampen er alfa omega for Champions League. Gjennom slike kamper får vi trening på et høyt nivå og vi får en følelse av hvordan det er å spille mot de beste i Europa. For oss blir resultatet underordnet og vi ønsker heller at alle gjør sitt livs kamp og vokser på å få være med på en slik utfordring, slår Mjelde fast.

Livs kamp
Branns kaptein Eirik Bakke vil ikke legge seg før det siste slaget i krigen er unnagjort og bedyrer at Brann må stå på i siste sverdslag.

- Det blir tøft, men det er ikke umulig. Selv om det ser tungt ut må vi ikke legge oss før kampen er spilt. Om resultatet ikke blir så bra mener jeg uansett at guttene bare må holde fokus på å gjøre sitt livs kamp og nyte øyeblikket. Det er en stor kamp og er viktig læring for oss inn mot Champions League i høst, sier Bakke til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere