4, 3, 4, 2, 5 var Edvals Boasson Hagens plasseringer på fem første etappene av Tour of Oman. Rudsbygdingen har vært meget god og skremmende jevn i sitt første løp for året.

Som i fjor endte Boasson Hagen på andreplass i sammendraget, men klarte ikke kopiere fjorårets to etappeseire.

- Jeg er fornøyd med at jeg klarer å bli nummer to. Med målgang på toppen av et fjell og en slik tempo som det var i går, i tilegg til at det er mitt første løp, så skal vi være fornøyd med å klare en pallplass, forteller Boasson Hagen til procycling.no etter søndagens siste etappe.

På etappen som Mark Cavendish vant ble Edvald Boasson Hagen «bare» nummer tolv. Men han depper ikke av den grunn.

Var nær velt
Sky-rytteren kan fortelle at et mislykket opptrekk er grunnen til at han ikke var i teten slik han har vært de fem første etappene. Som vanlig var det kaotisk i avslutningen.

- Vi prøvde å være fremme med hele laget, men vi klarte ikke helt å holde det samlet. Jeg mistet dem litt, det var utrolig hektisk, forteller 23-åringen.

Så ille var det at Edvald er glad han kom unna uten å komme i nærkontakt med den omanske asfalten.

- Jeg er egentlig glad for at vi ikke kræsja, sier han.

- Klager ikke
Som sagt har nordmannen vært usedvanlig jevn. Selv om etappene har variert fra rene spurtetapper, til klatretapper og tempo var han blant de fem beste på de fem første etappene.

- Dårligste plasseringen før i dag var en femteplass, vi kan ikke klage over det, uttaler Boasson Hagen.

Neste ritt for Boasson Hagen er Omloop Het Niewusblad. Semi-klassikeren markerer starten på den belgiske klassikersesongen. Rittet Thor Hushovd vant i 2009 og Boasson Hagens lagkamerat Juan Antonio Flecha vant i fjor.

- Vi får se hvordan formen er, ja, vi får se, er alt Boasson Hagen har å si om rittet.

Etter flotte prestasjoner og bevis på fabelaktig form i Tour of Oman er det ikke tvil om at han vil kunne være med å kjempe også i Belgia.