Skal jekke ned lillebror

Foto: (AFP/Scanpix)

John Arne Riise orker ikke å høre for mye snakk om lillebror Bjørn Helges scoring i helga.

22.03.11 10:59

Oslo (ANB): I dag møtes landslaget til oppkjøring foran lørdagens meget viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark på Ullevaal. To treningsdager i Sandefjord står på programmet, før turen går videre til Oslo.

Ned på jorda igjen
Brødrene Riise er naturligvis med i den norske troppen – og John Arne innrømmer gladelig at han ser fram til å møte lillebror Bjørn Helge igjen. Samtidig ser han én ting som må tas hånd om umiddelbart.

– Ellers blir det gøy å se brodern igjen, men jeg skal bruke nøyaktig 12 sekunder på å jekke han ned etter scoringen i helga, skriver Roma-proffen humoristisk på sin nettblogg – og tilføyer med et like stort smil:

– Jeg gidder ikke å høre om den scoringen hver dag framover.

Viktig scoring
Bjørn Helge Riise kom inn som innbytter for Sheffield United i møtet med opprykksjagende Leeds lørdag – og hadde ikke vært på banen i mer enn et par minutter da han traff blink. Lillebror Riise hamret inn 2-0 for hjemmelaget, og punkterte kampen.

Dermed har Sheffield United fortsatt godt håp om å berge plassen i mesterskapsserien. Den gamle storheten ligger riktignok rett under streken, men har bare fire poeng opp til Steffen Iversens Crystal Palace.

Storebror John Arne kan for øvrig også slå seg litt på brystet etter helgens fotballrunde. Landslagsbacken skaffet først straffe, og slo deretter en målgivende pasning, da Roma spilte 2-2 mot Fiorentina.

Viktig kamp
Nå gleder 30-åringen seg til landslagssamling.

– Jeg tror faktisk dagene kommer til å gå fort fram til lørdag. Vi er en veldig sammensveiset gjeng og har det gøy sammen, både på treningsfeltet og hotellet. Gleder meg til å treffe gutta igjen, skriver han på nettbloggen..

Sunnmøringen er naturligvis klar over hva som står på spill lørdag.

– Denne kampen er viktig for oss spillere, de norske fotball-interesserte pluss selvsagt for norsk fotball generelt. Dersom vi kommer til EM, betyr det masse også for yngre spillere, som får motivasjon til å satse mer på fotball. Vi er et lite land og trenger all rekruttering vi kan få, fastslår han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.