Skal kjøre i norsk drakt

Foto: Scanpix

Rødt, hvitt og blått i Tour de France. Norgesmester Thor Hushovd (26) skifter ut den grønne og hvite Credit Agricole-drakta med den norske mesterskapstrøya i Tour de France.

27.06.04 17:17

Det ble klart etter at Grimstad-proffen lekte med proffkollega Kurt Asle Arvesen (29) i spurten og ble norgesmester i sykling søndag. Tour de France starter neste helg, og der stiller både Hushovd og Arvesen på startstreken med ambisjoner om etappeseirer.

- Dette føles veldig bra. Endelig kom seieren og mesterskapstrøya. Den har jeg lengtet etter i noen år. Jeg skal ha nesa høyt hevet i Tour de France når jeg får sykle med det norske flagget som drakt. Det har vært et stort mål i mange år, sa Thor Hushovd til NTB.

Det var første gang i karrieren Hushovd vant en NM-fellesstart. Han vant også temporittet tidligere i uken. Mesterskapsdrakta skal Hushovd bære i alle løp ett år fram i tid.

Var sjanseløs
Landets to beste sykkelryttere kjørte av all motstand i NM-fellesstarten, etter at seks mann stakk fra feltet fem runder før mål i det 184 kilometer lange rittet. Bjørnar Vestøl, Mads Kaggestad, Lars Petter Nordhaug og til slutt Morten Hegreberg måtte slippe på sisterunden.

I spurten var CSC-proff Arvesen sjanseløs mot Credit Agricoles spurtkanon Hushovd, som anser NM-seieren som en av sine største triumfer. Fra før er han etappevinner i Tour de France (2002) og verdensmester for U23-ryttere (1998).

- Vi pratet sammen en kilometer før mål, takket for samarbeidet og var enige om at derfra var det mann mot mann. Jeg var rimelig sikker og har stor selvtillit i spurten. Kurt lå på hjul, og med 200-300 meter igjen bare klinte jeg til. Siden så jeg ham aldri, sa Hushovd.

Kluss med giret
Treer ble Morten Hegreberg fra Stavanger. Han måtte gi tapt for den råsterke proffduoen like før oppløpet.

- Thor var veldig sterk, ingen tvil om det. Men jeg burde gitt ham litt bedre kamp. Da han slo til i spurten, fikk jeg ikke lagt inn tyngste gir, så det ble ingen maksimal spurt fra min side. Men når Thor setter inn en langspurt, er det uansett vanskelig å henge på, sa Kurt Asle Arvesen til NTB.

CSC-proffen har vunnet fellesstarten tre ganger tidligere, men endte med to sølv i år. I fjor vant Arvesen en etappe i Giro d’Italia som regjerende norgesmester og jublet i norsk flaggdrakt.

Tirsdag reiser Hushovd og Arvesen til Frankrike

- Jeg trengte oppturen i denne NM-uken, og nå reiser jeg til Tour de France med stor selvtillit, sa Thor Hushovd.

NM-triumfen var Grimstad-proffens niende seier for året.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.