RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal kjøre for Michael Jordan

Foto: Sten Johnsen / ha-halden.no
Sist oppdatert:
Tidenes første, norske roadracingfører har fått kontrakt med et fabrikkteam i USA, som eies av Michael Jordan.

- Jeg har knapt sovet siden kontrakten ble underskrevet for en uke siden, sier Caroline Olsen til HA Halden.

Nå får hun drømmen oppfylt. Roadracing i USA. På heltid. I en landsdekkende serie (Supersport 600) på gigantiske anlegg over hele kontinentet.

- Ingen i Norge, faktisk ingen i Norden, har noensinne fått denne muligheten. Å reise til USA for å kjøre roadracing for et profesjonelt team. Det er stort!

Olsen stråler. Landets raskeste dame på to hjul, som banket gutta og tok et historisk NM-gull i 2011, har skrevet kontrakt med Celtic Racing Team, som er rekrutteringsteamet til anerkjente Jordan Motorsports. Begge eies av basketstjernen Michael Jordan.

- Teamet er et av de største og beste i hele USA. Klart det er litt ekstra stas at Michael Jordan er eier og investor. Kanskje jeg får møte han også, sier Olsen.

- For meg er dette så stort at det er vanskelig å beskrive. Dette er alle mine drømmer som blir realisert samtidig!

Drømmer om VM
Celtic Racing Team er det amerikanske teamet som rekrutterer flest førere til VM i roadracing. Og selvsagt har ambisiøse Olsen planene i orden.

- Mitt langsiktige mål er å kjøre VM i 2015. Og til slutt kunne leve av motorsport. I USA er det faktisk også jenter som lever fett av motorsport, sier byens fartsdronning.

Olsen reiser til USA kommende helg. Da skal hun testkjøre for sitt nye team på banen Jennings i Orlando.

- Det kribler i hele kroppen. En sånn skrekkblandet fryd. Jeg er superglad, nervøs og skremt på en og samme tid, sier hun.

- Dette jeg har drømt om

Base i California
Vinneren av HAs ærespris i idrett 2011 skal kjøre Supersport 600 i AMA Pro Roadracing, og bytter fra Yamaha til Suzuki. Hun har skrevet 1 år kontrakt med Celtic Racing Team, med mulighet for forlengelse.

Det første løpet er i mars, og fra mai skal hun bo hos tidligere verdensmester Jason Pridmore i Ventura, California til oktober.

- Å få bo og leve med en verdensmester ... Kjøre roadracing hver dag. Elleve løp over hele USA. Det er virkelig dette jeg alltid har drømt om, sier hun.

Det er nettopp Pridmore, sammen med den norske roadracinglegenden Thorvald Sæby, som har sørget for at Olsen får muligheten i USA.

Les flere saker på ha-halden.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere