Skal knuse Singh og Moa

Foto: Marius Vik (Nettavisen)

Veigar Páll Gunnarsson er den eneste Stabæk-spilleren som kan vinne noe i år.

FORNEBU (Nettavisen): Lyspunktene i årets Stabæk-lag har vært omtrent like mange som lyspunktene i den islandske økonomien de siste åra. En særs skuffende ellevteplass på tabellen, den ene nøkkelspillere etter den andre ute med skade, en trener i avgang og en økonomi nokså sammenlignbar med den islandske.

Men – fra Sagaøya kommer også et sjeldent lyspunkt.

Tosifret
Mange var usikre på hva Veigar Páll Gunnarsson sto for etter ett år med (uønsket) fotballfri ferie i Frankrike, men vel hjemme i landet hvor han hadde sitt store gjennombrudd som spiller har han til gagns bevist at gamle kunstner ikke er glemt.

Selv med hans faste følgesvenn Daniel Nannskog hyppig fraværende den siste sesongen, og fem spissmakkere totalt i sesongen, så har 30-åringen fortsatt å levere, fortsatt å servere:

Ni mål – ti målgivende.

Det betyr at Stabæk-spissen ligger an til å bli årets poengkonge og årets assistkonge (se lista her!) – noe som i alle fall skaper litt glede i Stabæk-leiren.

- Det har vært en veldig skuffende sesong, og selv om jeg selvsagt går på banen for at vi skal vinne, er fokuset mer på at jeg skal få flere scoringer og assists nå i de siste to seriekampene.

- Jeg har et voldsomt ønske om å vinne både poengligaen og assistligaen, og er svært nær målet jeg satte meg før sesongen; å få tosifret både hva gjelder scoringer og målgivende.

Bare målpoeng gir glede
Lykkes han med det, er sjansen stor for at han blir Tippeligaens beste servitør og poengplukker. For tida er Harmeet Singh den eneste andre spilleren som har ti målgivende, mens Moa leder poengligaen med sine 20 (15 mål, fem målgivende). Med tabelljumbo Sandefjord som motstander i sesongens siste seriekamp, bør det også være muligheter å hente nye målpoeng til helga, selv om islendingen ikke ønsker å diskreditere motstanderen.

- Jeg blir svært skuffet alle de kampene jeg går av banen og verken har assist eller scoring.

- Det er alltid målet mitt når jeg går på banen, men det spiller mindre rolle om det er det ene eller det andre. Lykkes jeg, er jo sjansen for vi vinner også ganske stor.

Fem ganger 20 i stil?
Det ser man også når man går gjennom de siste sesongers statistikk til den islandske landslagsspissen. Bortsett fra eksilåret i fjor, har Gunnarsson notert seg for over 20 målpoeng i hver eneste sesong siden 2004:

2008: 10+14
2007: 15+13
2006: 18+5
2005: 13 mål («og jeg hadde like mange målgivende det året») (I Adeccoligaen, red.anm.)

Fire – sannsynligvis! – sesonger med 20 eller flere målpoeng er i den øverste ligaen er mildt sagt sensasjonell kost, men noen tilfeldighet er det ikke, mener Stabæk-spissen.

- Jeg håper det er fordi jeg er en god fotballspiller, og jeg mener selv jeg er utrolig effektiv.

- Det er ikke alltid jeg er banens beste, men jeg vil hele tiden framover på banen, og få meg et mål eller målgivende.

- Nummer tre uten skadene
Han lykkes som regel. Med 19 målpoeng på årets 23 kamper er uttellingen 0,83 per kamp, bare Moa har vært bedre.

Gunnarsson-suksessen til tross, Stabæks ditto har uteblitt, men forklaringen er enkel skal man tro hovedpersonen selv.

- Skadene, ganske enkelt.

- Vi hadde jo aldri skader før, men i år har vi virkelig fått alt på en gang, samtidig som vi virkelig har hatt marginene imot oss. Med skadefritt mannskap er jeg overbevist om at vi kunne ha slåss om medaljer, for selv om Rosenborg og Vålerenga har vært gode i år, er det ingen grunn til at vi ikke har skullet ta tredjeplassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag