Onsdag ble sølvgutten fra normalbakken på Lillehammer i 1994 presentert som norsk landslagstrener i hopp. Ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen går Ottesen inn som assistenttrener for Mika Kojonkoski, på lik linje med Jermund Lunner og Geir Ole Berdahl.

- Lasse blir ansvarlig for det daglige arbeidet i Oslo, på samme måte som Geir Ole er det i Trondheim og Jermund på Lillehammer. Lasse har vist vilje til å bli en god trener gjennom sine år i USA. Vi har hatt dialog en periode, og vi føler oss trygge på at han er en person som kan komplettere det trenerteamet vi har, sier Bråthen til Nettavisen.

- En av verdens beste
Hovedpersonen selv gleder seg stort til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene.

- Jeg har ambisjoner om å gjøre en så god jobb som mulig for norsk hoppsport ved å bidra med den erfaringen jeg har bygd opp, sier Ottesen.

Samtidig innrømmer han at han ser på tida som kommer som en læringsperiode for sin egen del.

- Jeg jobbet litt med Mika som hopptrener for de norske kombinertløperne, og det er ingen tvil om at han er en av verdens beste hopptrenere. Jeg skal lære mye av ham. Jeg ser på dette som videreutdanning, medgir Ottesen overfor Nettavisen.

Samme filosofi
Den nye kunnskapen håper 34-åringen om noen år å kunne bruke i en jobb som landslagssjef.

- Det er ingen tvil om at det jeg på sikt kan tenke meg å bli hovedtrener for Norge eller eventuelt en annen nasjon. Nå går tida fort fram mot VM i Oslo i 2011, så får vi se hva som skjer.

- Er du og Mika Kojonkoski på linje når det gjelder hoppfilosofi?

- Min filosofi er basert på det jeg snakket med Mika om for flere år siden. Vi har pratet en del sammen nå og er helt klart på samme linje. Samtidig håper jeg at jeg kan stille noen kritiske spørsmål og bidra til litt meningsbrytning innimellom. Det tror jeg er sundt i alle prestasjonsgrupper, fastslår Lasse Ottesen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)