*Nettavisen* Sport.

Skal leke med disse konkurrentene

Foto: hesteguiden.com

Svært talentfulle Antonio D'Estino må galoppere seg vekk for å tape. Sjekk torsdagens Kloster-tips.

Det er ingen tvil om at Alexander Heisholt har en av de bedre norskfødte fireåringene her til lands i form av Antonio D'Estino. Ja, kollega Håkon Einar Hansen mener sågar dette er høstens Derby-vinner dersom hesten holder seg frisk. I sin tredje start på rad bankerspiller vi Buvetier d'Aunou sønnen.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

Nest sist på Bjerke gjorde hesten et overdådig løp på Bjerke i Johan Widding-løpet. I det løpet prøvde hesten Alexander Heisholt i overkant mye ned startsiden og da galopperte hesten grovt i den første svingen. Opphentingen til femte etterpå var knallsterk. Sist på Forus i et V75-løp kjørte Alexander Heisholt seg tidlig til tet og så seg siden ikke tilbake, og kom over mål med tilsynelatende flust av krefter på lager.

Torsdag gjør Antonio D'Estino karrierens femte start i V54-A/V5-2B, og jager sin fjerde seier (kun tapt i Widding-løpet), og feilfritt er fireåringen ubeseiret. Det er mildt sagt svært overkommelig motstand, og her handler det kun om å kjøre i trav for Alexander Heisholt. Vi tror herr Heisholt løsen den oppgaven og da skal det ikke være snakk om saken og Antonio D'Estino blir vårt bankerspill i både V5A- og V5B veddemålet.
Rangering V5-4A/V5-2B: A: 6 B: 3-2-4-10 C: 11-5-8-1-9 D: 12-7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

V5-1A:
Ingen lettløst første avdeling all den tid det er sprint, bilstart og en uoversiktlig startside og ikke glem at på Klosterskogen så kan det kjøres på siste indre (innebærer at hesten i lederryggen alltid vil kunne få muligheten). En av Norges fremste travtrenere de siste tiårene heter Hans Petter Tholfsen, men det siste året har ikke vært veldig sprekt for vestfoldingen. Stallhestene viser stort sett galopp (Nero Høgsted, Caltina Hall, Ross du Vernay og J.C. Streetline blant annet). En seier står Hans Petter Tholfsen bokført med i 2011 (Nero Høgsted 27. januar). Rutinerte Tholfsen har imidlertid vunnet 3 742 løp i sin meget innholdsrike karriere.

I den første avdelingen kommer Hans Petter ut med lovende 5 Korean Dior. Vi hadde litt feeling for hesten i årsdebuten sist på Drammen og via en flott avslutning via drøye spor endte Korean Dior som fjerde i mål. Løp i kroppen skal ha gjort godt og vi tror Korean Dior er best på kapasitet her. 3 Midnight Ulrich har enda ikke vunnet på 21 forsøk, men viste tendenser ved flere tilfeller i fjor. Sist var det igjen bedring å spore, og mot denne gjengen kan muligens femåringen avlegge sitt maidenship.

Litt forbedret sist var 1 Staro Dream On (i likhet med mange av Tor Olaf Halles stallhester). Fra spor en blir det garantert et fint opplegg torsdag og med ytterligere fremgang er hesten en het seierskandidat. Travtrener Kjell Vidar Braathen er kjent for å være optimistisk med tanke på stallhestenes vinnermuligheter, og mener at 7 Monticello Avenue er bedre enn disse hestene. Det har ikke vært lett å få øye på i de siste startene (har vært svak), men vallaken har vunnet tre av sitt livs ni starter og har i det minste avslørt kapasitet tidligere. 8 Væsterbo Flare lurte oss sist (vi droppet den fra kupongen) og etter at halve feltet galopperte på startsiden, satt plutselig Sagholen-traveren i lederryggen. Fra spor åtte blir det betydelig verre, men vi dummer oss ikke ut en gang til.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 3-1-7 C: 8-2-9-11-10 D: 6-4

V5-2A:
Kun ti hester kommer til start i et flott sprintløp for fine kaldblodshester i mellomklassen i den andre avdelingen. Det må nesten bli 2 Storm Eld vi må plassere først her. Blir muligens overflydd på startsiden, men fra andresporet bak bilen blir det nesten garantert en fin posisjon uansett. Og Storm Eld var bra i seiersløpet sist. 10 Lars Even har måttet gjøre grovjobben både sist (vårt objekt Skusviken vant da) og nest sist, og denne torsdagen ligger det an til at Lars Even kan få hjelp (les rygger i sisterunden). Vi tror formen sitter i i på Lars Even, og får han spille ut speeden sin tilslutt må det være en bra seierssjanse.

Hypervariable 4 Eirik avviste Lars Even kontant fra tet i sin tredje siste start. Både i startene før og etter det seiersløpet har Eirik skuffet. Trives på sprint, kan få tet eller lederrygg og må nesten passes på seiersløpet tredje sist. 6 Engesve Odin viser litt mer stridsvilje nå, og dersom ikke hesten må bruke for mye krefter på startsiden er Holmen-traveren seiersaktuell her. 5 Egestø Gutten dukker opp i regi Geir Flåten og den mannen er en mester i å forbedre hester. Vi tar den med på gardering, han gjør noen pangløp fra tid til annen sørlendingen.

Vi hadde veldig positivt notat på 1 Stranda Gutten nest sist, da hesten hadde størst fart av alle over mål etter sen åpning. Connie Engebråthen foretar seg mye rart i sulkysetet, men fra førstespor bak bilen kan hun ikke gjøre så mye feil og helt ute på kanten betaler vi også for en mulig skrell fra Connie. 7 Hjerteborken har vist litt fremgang i sine to siste starter, men vil fortsatt ikke nok til at vi betaler.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 10-4-6-5 C: 1-7-8-3-9

V5-3A:
Ikke mye tvil om at 2 En Vie La Rose er best på kapasitet i dette løpet, men andresporet i volta var selvsagt det sporet som Kristian Malmin ikke ville ha. Herfra er det skyhøy galopprisiko, for treårshoppa som viste frem en sugende sluttspurt til andre sist og kom strålende tilbake til tredje etter galopp nest sist.

6 Raki Cub tok ned en såpass bra hest som Hamilton Avenue fra lederryggen sist, det var en bra prestasjon. Det var snart fire måneder siden og formen er således usikker for den sjuårige vallaken som kun har gått to løp i sin karriere. 7 Charmi henger med så godt hun kan, gjorde noen løp på det jevne for Frode Hamre før hun dukket opp i regi Tom Erik Solberg. Fra spor sju i volta kan det bære rett til tet og selv om hoppa ikke har sett ut som en vinner i sine foregående løp, er motstanden så svak at Tom Erik kan "lure alle" her. 9 Miss Madeleine vant sitt debutløp i slutten av november i fjor. Etterpå har det blitt fem smultringer og en intetsigende fjerdeplass. Slo såpass bra hester i seiersløpet sitt, at hun ikke skal avskrives mot denne svært middelmådige gjengen.

10 Red Basin har heller ikke varslet at hun vinner løp med det første, men også for dennes del er motstanden så svak at seieren kan komme om alt stemmer på veien. Eirik Høitom har prøvd å riste liv i 3 Miss Moneypenny i hoppas tredje siste starter og lykkes neppe denne torsdagen heller. Selv ikke fra lederrygg ville denne hoppa sist og da ser det tungt ut.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 6-7-9-10 C: 4-5-1-3-8

V5-5A/V5-2B:
Åtte elitehester til start i en rask sprint i kveldens sportslige godbit. 1 Uppercut Flevo har funnet et nytt gir i regi Kjetil Helgestad/Kai Johansen og fra et perfekt innerspor må det bli rett igjen (tet eller lederrygg). Spurtet strålende fra sjakkplass nest sist på Biri til seier (skal nesten ikke kunne vinne etter å ha vært sist ut på oppløpet). Sist ble det perfekte rygger og luker underveis og vallaken spurtet enkelt inn til seier. Jager sin seier nummer 49 i karrieren på Klosterskogen torsdag.

7 Cromwell ga formbeskjed igjen sist etter et par middelmådige innsatser. Torsdag kommer nok Per Oleg Midtfjeld til å klemme til fra start og da kan Cromwell bli tung å slå. Er imidlertid veldig variabel i prestasjonene for tiden og vi vil gjerne se et bra løp til fra Midtfjeld-traveren før vi setter alle pengene på ham. 5 Loverboy Pellini tok mange intetsigende bløffseire fra tet på våren og sommeren i fjor, men etter at hesten fikk smake på Cream of Arnie (som trykket på utvendig og knakk Loverboy'en) har ikke Loverboy Pellini funnet seg selv igjen. Sprint igjen torsdag er en fordel og med smygløp kan det bli seier.

6 Joker C.N. har startet fire ganger i Norge, blitt kjørt innvendig på smyg hver gang og gjort gode avslutninger i sine to siste løp. Fra spor seks mot svært startraske konkurrenter ligger det an til en vanskelig posisjon torsdag og vi setter Midtfjelds andre stallhest ned som fjerdevalg. 8 French Design var omgitt med svært positive treningsrapporter sist, men ville ingenting i løpet og fra ytterste spor bak bilen må gamlingen være en mil forbedret for å vinne her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 7-5-6 C: 8-2-3-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-3B:
To hopper fra sjefredaktøren i avisa Gudbrandsdølen Dagningen, Kristian Skullerud, blir våre to favoritter i den tredje B-avdelingen som er et monteløp for varmblodshester i. Siv Emilie Løvvold har vist seg som et av våre aller største talenter på montesiden og skal ri 5 Wictoria Laylock. Fire starter har Wictoria gjort i travritt (en seier, en tredjeplass og to ganger disk er fasiten). Har vist form i travløpene gjennom hele vinteren og skal være et bra seiersbud her.

1 King of My Heart vant 10 løp i fjor, men har ikke vunnet på seks forsøk i 2011. Har kanskje manglet det siste ekstra nå, men viste tegn til bedring igjen sist som treer. Best på kapasitet er trolig 6 Vanity Rich. Som Håkon helt riktig forutsa var hoppa en favoritt i stor fare på Drammen sist, og sammen med Veronica Paltto endte det i heidundrende galopp. Har faktisk aldri startet på Klosterskogen verken i travløp eller monteløp, og det blir spennende å se hvordan hoppa takler baneprofilen i Skien.

8 Creek's Superboy startet i ti monteløp i 2010, og vant to av disse (begge i juni). Falt helt ut av form utover høsten i fjor, men har nå fått ladet batteriene og gjør sitt første løp på over fire måneder i kveld. Vant for øvrig to løp i monte på nettopp Klosterskogen i 2009 og trives på banen. 9 Lopez slo nettopp King of My Heart i et monteløp på Drammen 10. januar, var også bra nest sist, men skuffet kanskje litt sist etter et fint løp.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 1-6-8-9 C: 4-3-2 D: 10-7

V5-4B:
Tolv hester bak startbilen med damekusker i et heftig sprintløp er spillenøtten i den fjerde B-avdelingen. Det er nesten umulig å ikke sette 3 Overlover først her, selv om vi setter et klart minus med kusken. Overlover var overraskende nok helt sjanseløs mot en svært opplagt Dorado sist, men holdt farten anstendig til andre. Det var andre løpet i kroppen etter pause, og torsdagens betingelser er helt perfekte både hva gjelder spor og motstand.

Like klart annetvalg må nesten 4 Min Fønix bli. Min Fønix nådde en forrykende formtopp senhøstes (vi husker blant annet et løp i desember der hesten svepte feltet fra spor tolv på Biri sammen med Eirik Høitomt til meget overbevisende seier på sprint). Mistet formen like fort igjen, men var kraftig forbedret sist som toer på Bjerke og nå er motstanden overkommelig.

12 Lanfranco Tab blir ikke mye spilt her, men utstyres med svært lovende Mette Fløttum. Ungjenta har vist seg svært så dyktig i sulkysetet og Lanfranco Tab er bedre enn det resultatraden indikerer. Også 5 Lady Di Hill skal vies oppmerksomhet her. Holdt overraskende lenge fra dødens sist, er god fra start og har beste kusken i form av Siv Emilie Løvvold. 1 Un Dollar har trukket vinnersporet og sprint passer utmerket.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 4-12-5-1 C: 10-9-6-8-11-2-7

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Klosterskogen

V5-5-B:
Om V5-5A er dagens sportslige godbit, er det ikke mye tvil om at V5-5B er dagens spillemessige godbit. En rekke formsterke kaldblodshester setter hverandre stevne og det må nesten bli favoritten 7 Friskus fremst. Friskus avsluttet fjorårssesongen med en flott femteplass i Travkriteriet og var også meget bra som toer bak årgangseneren Dotterud Teddy i kvalfiseringen. Med spor sju i volta vil nok Eirik Høitomt prøve seg på startsiden og skulle denne krabaten komme seg foran tidlig, blir han ikke lett å fange.

Men Friskus var tidvis variabel på startsiden i fjor og kan rote seg vekk direkte i årsdebuten og det står utfordrere i kø. 5 Konge Blesen gjorde jobben sin og litt til i Bergen sist på en upassende sprint. Konge Blesen er definitivt på tur formmessig nå, og har trukket et flott femtespor. 3 Grans Trygve står med seier og andreplass i V75 i to av sine fire siste starter. Tilbake etter lang pause nå, men har tidligere vært svært god direkte etter pause.

12 Alsaker Piril gjorde et rått løp sist etter å ha blitt hengt opp i sporene underveis. Ikke umulig at Vidar Hop prøver seg på en frekkis på startsiden her fra spor tolv (det er voltestart), men fireåringen har vært ustø på startsiden i det siste så mulig Hop velger å safe. 1 Lykke Trubben kan fort sitte i tredje innvendig, og med maksimalt smygløp kan Trubben vinne (men han var svak sist). 6 Anders Knekten vant fortjent sist, men møter vel mange gode hester nå, synes vi.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 5-3-12-1 C: 6-4-11-10-2-8-9


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.