Helgens E3 Prijs Vlaanderen og Gent-Wevelgem var siste test for mange av de store klassikerstjernene før Flandern rundt og Paris-Roubaix, som går av stabelen de to første søndagene i april. Fabian Cancellara var overlegen i E3 og Tom Boonen vant massespurten som avgjorde Gent-Wevelgem.

GENT-WEVELGEM:Her letter han presset
E3 PRIJS VLAANDEREN:Kan noen slå denne mannen?

Phillipe Gilbert kjørte Gent-Wevelgem, men i motsetning til landsmannen Tom Boonen var Gilbert ingensteds å se når rittet skulle avgjøres.

- Rittet var ikke selektivt nok. (...) Det var umulig å teste seg i forhold til Flandern rundt, forklarte Gilbert til cyclingnews etter løpet.

Gilbert fikk altså ikke testet seg skikkelig. Det fikk utvilsomt Fabian Cancellara.

- Imponerende
På sedvanlig vis kom Fabian Cancellara alene til mål. Ett minutt foran Gilberts lagkamerat Jurgen Roelandts.

- Det Cancellara gjorde på lørdag var imponerende. Mann mot mann blir det vanskelig å slå han - kanskje kan det gjøres taktisk, uttaler en lur Phillipe Gilbert.

THOR HUSHOVD:- Tullete

Garmin-Cervélos talent Sep Vanmarcke ble fjerdemann i E3 lørdag, og ble av velonation bedt om å beskrive Cancellaras innsats med ett ord.

- Latterlig, var responsen fra den unge belgieren.

- Det var ikke mye å gjøre med Cancellaras aksellerasjon i dag, utdypet Vanmarcke.

Det er nok fler enn Phillipe Gilbert som lurer på hvordan i all verden Fabian Cancellara skal slås de to første søndagene i april.

Tar ingen sjanser
Siden Gent-Wevelgem ikke ble så selektivt som Phillipe Gilbert hadde håpet, var det duket for massespurt. André Greipel er Omega Pharma-Lottos sterkeste kort i slike avslutninger, men da han spurte Gilbert om hjelp fikk han negativ respons.

- Jeg fortalte André at det var uaktuelt å ta noen sjanser en uke før Flandern rundt, og på de siste tre kilometerne burde han ikke ta mitt hjul, forklarte Gilbert.

De fleste klassikerstjernene kjører ikke ritt før Flandern rundt søndag, men noen leter fortsatt etter storformen.

Vinneren fra 2008 og 2009, Stijn Devolder, kjører Tredagers De Panne fra tirsdag til torsdag. Det russiske storlaget Katjusja satser på å kjøre inn klassikerlaget i det belgiske etapperittet. Filippo Pozzato, Leif Hoste og Vladimir Gusev er alle på start for russerne.

BMC Racing Team bruker samme strategi. Alessandro Ballan, Greg Van Avermaet og Manuel Quinziato kjører sammen med Alexander Kristoff i Belgia.

LES MER:Småsyk Kristoff får ikke fri

Utenom de nevnte og Peter Sagan (Liquigas) sparer stjernene seg frem til søndagens andre monument for sesongen.