*Nettavisen* Sport.

Skal minnes Boston-ofrene i Oslo

Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Det tradisjonsrike Sentrumsløpet i Oslo innledes med 30 sekunders stillhet.

Kommende lørdag er det duket for løperfest i Oslos gater. Arrangørklubben BUL venter over 10.000 deltakere når Sentrumsløpet arrangeres for 33. gang.

Løpet, som markerer åpningen på løpssesongen i Norge, får denne gangen en litt annen innledning enn både deltakere og arrangører er vant med. Bombeangrepet mot Boston Maraton, som kostet tre mennesker livet og skadet over hundre, skal markeres.

– Ofrene fra terrorbombene i Boston minnes på start med 30 sekunders stillhet, opplyser Caroline Schicht hos arrangørklubben BUL.

Ikke for seint
I kjølvannet av terroraksjonen for halvannen uke siden har det vært stort fokus på sikkerheten rundt mosjonsarrangementer.

- Vi tar sikkerheten på alvor og følger rådene fra politiet, lover Schicht.

Hun kan glede seg over at Sentrumsløpet blir stadig mer populært. For fem år siden fullførte 1.706 løpet de 10 kilometerne, mens det i år går mot 10.000 deltakere. Særlig er antall kvinner som snører på seg joggeskoene stadig økende.

- Påmeldingene strømmer på, mange bestemmer seg for å løpe først den siste uka. Det er mulig å melde seg på helt til startskuddet går på lørdag. Sentrumsløpet passer for alle, har du trent et par ganger i uka gjennom vinteren har du et godt grunnlag for å løpe mila, sier Schicht.

Jubileum
Arrangørklubben BUL runder for øvrig 100 år i år. Det markeres ved at samtlige deltakere i helgens løp tildeles en jubileumsmedalje.

Klubben har opp gjennom historien hatt store stjerner som Ingrid Kristiansen, Khalid Skah og Odd Martinsen i sine rekker. Dagens største stjerner er Heidi Weng, Jaysuma Saydi Ndure, Cathrine Larsåsen og Ezinne Okparaebo. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag