RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal overraske Newcastle

Foto: Morten Holm (Scanpix)
- Vi går ut med en 3-4-3-formasjon. Tanken er å overraske Newcastle og få dem litt på defensiven. Det er ingen vits i å legge seg bakpå, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Treningene har gått bedre og bedre den siste tiden, selv om det hadde vært ønskelig med mer trening på gress.

Fleksibelt system
Formasjonen laget skal åpne med på torsdag, har vært terpet på en stund. Vålerenga-sjefen satser på å underholde, og vil at spillerne skal ”fleske til”. Vålerenga skal spille seg frem til sjanser. Selv vil han operere i den bakre treer.

Hvis Newcastle skulle vise seg å dominere spillet, vil laget legge om til et 5-4-1-system. Slike omrokkeringer bekymrer imidlertid ikke treneren.

- Vi er vant til å gjøre slike forandringer fra den hjemlige serien. Slike avgjørelser kan vi ta på sparket. Spillernes styrke spiller jo inn på formasjonsvalget, men motstanderen er også avgjørende i denne sammenheng, understreker han.

Undervurdering
Rekdal sammenlikner torsdagens motstander med Lillestrøm – som etter hans oppfatning spiller tøft og med høyt tempo, men fair. Hvordan Newcastle vil gå til verks på Ullevaal, er sjefen usikker på. Han håper at Bobby Robsons disipler vil undervurdere Oslo-laget, men regner ikke med dette.

Han har også bitt seg merke i en svakhet ved motstanderen.

- Laget klarer sjelden å holde nullen. Nå kan det se ut til at forsvareren Jonathan Woodgate ikke kan være med. Han gjør sjelden feil, slik at hans eventuelle fravær også vil være til fordel for oss, sier Rekdal.

Kynisk tankegang
Vålerenga-treneren er av den oppfatning at forskjellen på europeiske toppkamper og vanlig seriespill er at førstnevnte er mer kyniske. I internasjonale kamper må man vinne fra gang til gang for å komme videre, mens seriespill avhenger av summen på alle enkeltkampene.

Hvis Vålerenga skulle klare å komme videre til neste runde, er Liverpool motstanderen Rekdal ønsker å møte på Ullevaal Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere