Kombinertløperne Petter Tande og Magnus Moan takket for to uker siden nei til landslaget. Det er blitt styremat i Norges Skiforbund.

«Skistyret godtar i utgangspunktet ikke at Petter Tande og Magnus Moan bryter med kombinertlandslaget,» skrev forbundet i en pressemelding etter et møte i Skistyret sist mandag.

Samtidig bekreftet skipresident Sverre Seeberg at saken skulle behandles på et nytt møte mellom Skistyret og kombinertkomiteen 18. mai.

Les også: Godtar ikke landslags-nei

Tar kontakt
Nå har også dette møtet funnet sted, uten at situasjonen er avklart.

- Konklusjonen er at vi går en runde til med dette. Vi ønsker å ha de beste på landslaget, og er villig til å diskutere muligheter for å tilpasse landslagsopplegget, sier leder Paul Einar Borgen i kombinertkomiteen til Nettavisen tirsdag kveld.

Han innrømmer at tiden er knapp, ettersom uttaket av kommende sesongs landslag i kombinert er satt på vent.

- Jeg kommer til å ta kontakt med Petter og Magnus nå, og så håper jeg vi har en løsning i løpet av kommende helg, sier Borgen.

- Fornuftige utøvere
- Har du inntrykk av at det er mulig å få dem til å ombestemme seg?

- Det vet jeg ikke. Men både Petter og Magnus er fornuftige utøvere. Jeg håper det skal gå, sier Borgen, som ikke vil spekulere i konsekvensene hvis trønderduoen fortsatt sier nei.

Det vil heller ikke konstituert generalsekretær Truls Jahnsen i Norges Skiforbund.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier han til Nettavisen.

- Vurderer dere å ta fra Moan og Tande startlisensen hvis de velger å stå utenfor laget?

- Det har jeg heller ingen kommentar til.

Les også: Frykter ikke inndratt lisens

- Har gjort mitt valg
- Hvis de begynner å komme med trusler, sier jeg i hvert fall nei. Da blir det bråk. Skiforbundet kan ikke ødelegge karrierene til utøverne, sier Petter Tande til Nettavisen tirsdag kveld.

Uansett er han lite interessert i å diskutere en helomvending.

- Egentlig ikke. Jeg har gjort mitt valg, og det står jeg for. Vi er i full gang med fellestreninger i Granåsen Skiteam, og opplegget er veldig bra.

- Hvis jeg får en henvendelse, skal jeg selvfølgelig høre på det de sier, men det er stor sannsynlighet for at jeg fortsatt sier nei, fastslår Tande.

Magnus Moan er enig:

- Jeg føyer meg til det Petter sier. Vi har tatt et valg, og det står vi for.

Både Moan og Tande har flere ganger understreket at det er sportslige årsaker til at de vil stå utenfor landslaget. De mener de får et minst like bra sportslig tilbud gjennom Granåsen Skiteam, samtidig som de får mer tid til å være hjemme.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!