RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Skal redde Norges idrettsære

Verken håndball- eller fotballjentene klarte kravet for å kvalifisere seg til OL. Nå satster i stedet toppidrettssjef Bjørge Stensbøl på tolv norske "superutøvere".

1,5 millioner kroner er summen som flyttes fra de tidligere nasjonale kjæledeggene, til tolv individuelle utøvere som skal plassere Norge på OL-kartet, skriver VG. "Supertroppen" ble håndplukket av Stensbøl og hans nærmere rådgivere straks det blir klart at håndball-jentene deler skjebne med fotball-landslaget - og blir sittenden hjemme mens det kjempes om heder og ære i Aten.

- Det er slik toppidretten er. Nå må vi tenke målrettet fremover og bygge et sterkt OL-lag. Vi er ferdige med å fokusere på dem som ikke skal til OL, sier toppidrettssjefen til avisen.

Følgende 12 utøvere inngår i troppen, som kommer til å få særbehandling frem mot OL:

Gudrun Høie og Fritz Aanes (bryting), Siren Sundby, Christoffer Sundby og Frode Bovim (seiling), Nina Solheim (taekwondo), Harald Jensen (skyting), Eirik Verås Larsen (kajakk), Olaf Tufte (roing), Anita Valen (sykling), Kjersti Tysse Plätzer (kappgang) og Gunn-Rita Dahle (terrengsykling).

Det er i utgangspunktet de som skal oppfylle målet om å ta sju medaljer.

- Vi har noen rett under dette sjiktet. Men disse er de hotteste kandidatene, bekrefter Stensbøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere