Den danske sportsdirektøren Brian Holm var en av de viktigste brikkene bak HTCs suksess.

Så stor stjerne hadde Holm blant rytterne at han og Mark Cavendish i utgangspunktet hadde en avtale om å gå til samme lag da det ble klart at Bob Stapleton ikke klarte å skaffe laget en ny sponsor.

Slik gikk det ikke. For mens Cavendish dro hjem til Team Sky ble Holm hentet inn av Patrick Lefevere, for å bringe frisk luft inn i Omega Pharma – Quick Step.

Mye å gå på
Noe av det dansken ønsker å bidra med er å utvikle flere vinnertyper. I fjor hadde HTC ikke mindre enn 15 ryttere med UCI-triumfer, mens det kun var seks Quick Step-ryttere som kunne skryte av det samme.

- Om vi klarer å få ti ryttere øverst på pallen i løpet av sesongen blir jeg veldig fornøyd, sier Holm til velonews.

Holm er ikke så kresen på hvor triumfene kommer, han ønsker bare å se Quick Step-rytterne på toppen av pallen.

- Det kan være en etappe i Østerrike eller i Danmark, eller et kermesseritt i Belgia for den saks skyld. Det betyr ikke så mye så lenge de vinner.

- Som profesjonell syklist er du nødt til å være i nærheten av å vinne sykkelritt med jevne mellomrom. Du må være med i teten og kjempe om seieren. Mister du den følelsen, ambisjonene og ikke slåss om en seier et par ganger i året, da er det like greit å legge opp.

Spesielt er han opptatt av at de unge talentene i laget får noen positive opplevelser og en seier eller to.

Med ryttere som Matteo Trentin, Guillaume Van Keirsbulck, Michal Kwiatkowski og Andrew Fenn i stallen skal det ikke stå på talentene.

Stor bredde
Det bør heller ikke stå på bredden i troppen, for Tony Martin, Peter Velits og Levi Leipheimer vil gi laget, som tidligere har vært kjent som et mer eller mindre rent klassikerlag, en ekstra dimensjon.

- Grunnen til at de satset så tungt på klassikerne tidligere var den finansielle situasjonen. Når du ikke har så mye penger og i tillegg er et belgisk lag kan jeg se for meg at klassikerne er det du velger å satse på.

- Nå som vi har mer penger og et veldig, veldig godt lag bør vi kunne hevde oss både i klassikerne og etapperittene.

Fredag var laget nær årets første triumf, men Gerald Ciolek måtte se seg slått av Oscar Freire.

Med Brian Holm i kulissene bør man ikke bli overrasket om det blir flere triumfer på Omega Pharma – Quick Step-laget denne sesongen.