Skal skape offensivt Tromsø

Foto: (Foto: Scanpix)

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen). Den nye trenerduoen Per-Mathias Høgmo og Otto Ulseth ønsker å gjøre Tromsø IL kjent for offensiv og sjanseskapende fotball. Men med hvilke spillere?

Når kalenderen viser 27. november, er det meste utenom selve trenerspørsmålet uklart. Stallen skal slankes ned til 18 mann, men hvem som blir igjen og hvem som skal ut, er usikkert.

Vag om mål
- Mitt utgangspunkt er at vi skal spille offensiv og sjanseskapende fotball - helt klart. Men det blir meningsløst for meg å sitte her å gi et konkret mål om hvor vi skal havne på tabellen etter neste sesong, sier ”manager” Per-Mathias Høgmo.

Han ønsker først å få avklart rammebetingelsene. Ikke minst gjelder dette spillerstallen. Både Peter Kovacs, Miika Koppinen, Jonas Johansen, Lars Iver Strand og Karim Essediri har etter sesongslutt vist seg frem i utlandet. Morten Gamst Pedersen er fortsatt et ”hett salgsobjekt”, mens veteranen Steinar Nilsen teller på knappene om hva han skal finne på til neste år.

Stort potensial
Og mens ”hele Tromsø” forlanger å få vite hvordan stallen og laget skal styrkes, er nytreneren Otto Ulseth tilsynelatende lite opptatt av spillertilganger.

- Jeg tror omgivelsene vurderer TIL og TIL-spillerne som dårligere enn hva laget faktisk er. Potensialet er stort hos en rekke av spillerne, men potensialet er ingenting verdt hvis det ikke tas ut. Det er den viktigste jobben som står foran oss, mener han - og snakker om et begrep som høres veldig kjent ut fra Ulseths hjemby Trondheim:

- Vi må hente ut spillernes iboende ferdigheter!

Per Høgmo mener Otto Ulseth har det som skal til for å hente frem det beste hos TIL-spillerne. Nettopp derfor ønsket Høgmo Ulseth med seg nordover.

- Otto er en god fagmann på fotball. Han er en vanvittig motivator. Og han synliggjør råskapen som skal til for å skape resultater ved hjelp av humør, skryter den avtroppende U21-landslagstreneren, og får følgende attest tilbake fra Ulseth:

- Høgmo er en glimrende god trener. Og en horribel dårlig rypejeger!

Kontaktnett
Bak spøken ligger det dog en god slump alvor - i at Ulseth representerer det nye blodet som er kjærkomment i en klubb der de fleste har en fortid sammen og er fostret opp på de samme idealene.

- Jo, det er mange i denne klubben som har gått den samme skolen. Men tross alt er det 11 år siden jeg sist hadde tilhold i TIL, så jeg mener jeg representerer noe nytt, jeg også, sier Høgmo.

Ulseth har, ved siden av å være sportssjef i Adresseavisen, hatt treneransvar i Stjørdals/Blink og Ranheim, mens Høgmos trenerkarriere inkluderer Gratangen, Tromsdalen, Tromsø IL, Fossum, Moss, Kvinnelandslaget og U21-landslaget.

- Og i løpet av disse årene har du knyttet kontakter med spillere som du nå vil hente med deg til Tromsø?

- Ja, flirer Per Høgmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.